wygląda na to, że przepływka jesy uwalona.
Niestety logi nie są zrobione w 100% prawidłowo.
Tak jak już wyżej pisałem. Najlepiej 4bieg 1000obr/min i gaz w podłogę do odcięcia. Wtedy wszystko ładnie widać. Jeśli nie masz warunków to 3 bieg.
Printable View
wygląda na to, że przepływka jesy uwalona.
Niestety logi nie są zrobione w 100% prawidłowo.
Tak jak już wyżej pisałem. Najlepiej 4bieg 1000obr/min i gaz w podłogę do odcięcia. Wtedy wszystko ładnie widać. Jeśli nie masz warunków to 3 bieg.
Jesli trzeba mogę jeszcze tak zrobić, nie miałem serca jej tak męczyć :-)
Wysłane z mojego HTC One S
Do odcięcia? Ja kiedyś robiłem, to mi Panowie napisali na forum, że od 1000obr/min do 4000obr/min (no może 4500...).
Diesel ma "odcięcie"?
Też bym nie miał sumienia męczyć diesla wysokimi obrotami.
do odcięca mocy czyli w momencie kiedy już nie ciagnie w serujnej 147 1.9JTD 16v ok 4200
Można tez robić do 4000
Hm wydawało mi się że było kręcone do 4,5
Wysłane z mojego HTC One S
Nie męcz jej już :)
Wg logów z przyspieszania (a są 2) można śmiało wnioskować że przepływka jest do bani. Zmierzona masa i oczekiwana różnią się zbytnio.
Ciśnienia doładowania lekko różnią się ale moga byc spowodowane wadliwymi odczytami ilości powietrza co jest korygowane przez ECU w postaci skoków ciśnień lub może też być spowodowane pracą overboosta (nie masz go na wykresach, ale na razie go zostawmy)
Po wymianie przepływki wskazane zrobienie ponownych logów. EGR wygląda na ok.
Pozdro
Sporo rozbierania, tym bardziej że będzie potrzeba odkręcenia drugiej śruby przepływki od dołu (dodatkowo demontaż osłony silnika) lub zgrabną rączką od góry po zdjęciu całej podstawy aku :P
Druga sprawa, kolega ma ten sam motor co ja, seria ta sama i rocznik prawie ten sam, przepływkę demontowałem, jest 5-cio pinowa, u mnie to bosh, PBT-GF30 numer 0280218120,
wkład po wykręceniu również bosh, F00C2G2063. Koszt w autosklepie całego przepływomierza to chyba niecałe 300zł.
Pozdro.