Cytat:
Napisał
marek230482
To dobrze że zrozumiałeś. Większość dyskusji które prowadzisz nie mają sensu. Nie tylko ja to zauważyłem. Kręcisz się ciągle tylko w okół swojego ego i upodobań. Niemal nigdy nie przyjmujesz do świadomości że nie wszystkim podoba się to co Tobie. Uważasz się za znawcę i proroka świata motoryzacji a wiesz niewiele więcej niż inni. Tak więc odpuść temat automatów.
co to za bełkot? Forum nie służy wynurzeniom i analizom psychologicznym na temat rozmówcy ale dyskusji o motoryzacji. Odnieś się do tematu wątku, czyli automatu w 159 lub manuala. Brakuje Ci argumentów to piszesz o rozmówcy.
- - - Updated - - -
Cytat:
Napisał
kowal78
KRS pomyliłeś tematy. Ostatnia osoba pytała jak wygląda eksploatacja automatu w 159, a nie o subiektywne odczucia co lepsze manual czy automat. A na ten temat nie napisałeś nic.
Autor wątku rozpoczął go tak:
"Witam zaczynam szukać Alfy 159. Kolejna alfa po 147. I tu do was pytanie moze ma ktoś alfe 159 w automacie i podpowie jak sprawuje mu sie ta skrzynia. Jak sie jeździ. Czy jest awaryjna. Czy moze lepiej poszukać manuala. (...)i"
Masz coś do dodania?
- - - Updated - - -
Cytat:
Napisał
marek230482
To dobrze że zrozumiałeś. Większość dyskusji które prowadzisz nie mają sensu. Nie tylko ja to zauważyłem. Kręcisz się ciągle tylko w okół swojego ego i upodobań. Niemal nigdy nie przyjmujesz do świadomości że nie wszystkim podoba się to co Tobie. Uważasz się za znawcę i proroka świata motoryzacji a wiesz niewiele więcej niż inni. Tak więc odpuść temat automatów.
I to napisałeś w odpowiedzi na moją krytykę oczywistej BZDURY, jaka napisałeś, ze moment obrotowy nie ma znaczenia a liczy się tylko moc w KM. ("Moment do niczego Ci nie jest potrzebny. Dobijasz nim tylko układ napędowy. Osiągi daje moc silnika nie moment").Odpowiedz więc na pytania:
Jak to jest z tym momentem obrotowym? Jak to wygląda w automacie i w manualu?
I szerzej: jaki jest Twój wpływ na samochód, mając automat, a jaki, mając manual pod ręką?
Do czego zmusisz samochód na drodze, operując manualem i jak taka sytuacja będzie wyglądała, kiedy jedziesz z automatem?
Moje zdanie jest takie: automat daje oczywistą korzyść w korkach. Tutaj jego przewaga nad manualem nie podlega dyskusji. W każdym innych warunkach zaletą jest jedynie wygodnictwo. Nic więcej.
O samochodach mających 500 KM nie rozmawiajmy, bo NIKT Z WAS TAKIEGO AUTA NIE MA. Wiedzę macie więc tylko teoretyczną. Poza tym, wątek dotyczy alfy 159. O jakiej mocy mówimy w przypadku tego auta...? No własnie.