Temat ogarnięty silnik zrobiony działa.... Po kilku godzinach zabawy tylko błąd się pojawia nadal ale mam to w dupie mechanicznie działa tak jak powinno.
Temat ogarnięty silnik zrobiony działa.... Po kilku godzinach zabawy tylko błąd się pojawia nadal ale mam to w dupie mechanicznie działa tak jak powinno.
Dzień dobry.
Napisz proszę wiecej co zrobiłeś. Być może pomoże to nam rozwiązać również nasze problemy.
Pozdrawiam
Zaktualizuję post. Dobrałem się do prawgo silniczka. Nr T1016265D. Rozebrałem go i w srodku połamane blaszki.
Udało mi się sie kupić taki sam używany aktywator - niestety po montazu również musiałem go rozebrać- pogięte blaszki- wyprostowałem
Zamontowałem.
Demontaż 15 minut. Montaż godzina.
U mnie osłona metalowa dzięki poprzedniemu właścicielowi została skrócona i jest owor pod klucz sztorcowy do jednej ze srub. Klucz 6 mm.
U mnie aktywator wpięty w takie plastikowe sprzegiełko w kształcie stożka. Diabli wiedzą czy jest to dobrzez spasowane. Sprzegiełko w moim przypadku miało ułamany element zatrzaskowy ( 1 nożkę) W tym przypadku trzeba uważać jak się je wkłada w gniazdo nagrzewnicy. Bo są możliwe wtedy dwa ustawienia.
Co do wykręcania i wkręcania śrubek. Przy wykręcaniu trzeba uważać by nie spadły do kanału środkowego , bo wtedy Kaplica.
Przy wkręcaniu do śrubek radzę przywiązać nitki:)
Teraz wyleję żal. Widać koncern alfa nie dba o użytkowników swoich samochodów. Nie dość że aktywator to kawał szmelcu zła konstrukcja i tak naprawdę konia z rzędem temu kto wykona blaszki do aktywatora. Głównie w tym problem.Brak dostępności elementów w całej Europie + Turcja świadczy o niezłym Burdello, lub tworzeniu ładnych samochodów jednorazowych. Do tej pory nie spotkałe się z czymś takim. A tu szukanie elementów samochodu jest jak poszukiwanie świetego gralla. Auto ma sprawiać przyjemność w jeździe i byc łatwonaprawialne. A tu wiecznie pod górę.
Konstruktor tej blachy wzmacniającej okalającej aktywatory ma moje SPECJALNE PODZIĘKOWANIA ** *** ******. Propozycja zakupu Tonale z salonu wzbudza mój szyderczy uśmiech- brak części zamiennych= dyskwalifikacja.:confused:
Załącznik 288724
Witam
Dopadło mnie brak ogrzewania po stronie pasażera, po sprawdzeniu jest taki błąd o zwarciu na masie, padł ten aktywator i wymiana czy jakoś inaczej się to da naprawić ?
[MENTION=18606]andy[/MENTION] - raczej tylko wymiana. na dodatek jak już się do niego dodłubasz, to średnio go jakoś "ratować" na nie wiadomo jak długo żeby za pół roku musieć robić to samo :)
Trzeba jescze mieć na co wymienić, a to już GIGA Problem.
Aktualizacja. W końcu się udało. Do aktywatora Nr T1016265D(zakupiłem używany, biały kruk na rynku wtórnym. ) dokupiłem zestaw sprzegielek OE 77368252. Montaż całości 30 min doszedłem do wprawy. U mnie blacha osłona jest podcięta oraz zrobiony przez poprzedników otwór żeby włożyć kluczyk 6 do śruby z tyłu. Sprzegielko vg Vin nie powinno pasować tak mi mówił każdy sprzedawca. Zaryzykowałem zważając na to iż 2013 to rocznik przejściowy.
Mam powracający błąd B1906 jak na zdjęciu poniżej. Który aktywator wymaga wymiany?
Załącznik 289323
Witam. Posiada ktoś na sprzedaż sprzęgło nastawnika ciepłego/zimnego powietrza nr OEM 77368252?