Dziwne. Mam 183 wzrostu, siedze ze nizej sie nie da. ALE kierownica max w dol i prawie max do przodu. Widze wszystko, nic mi nic nie zaslania, widocznosc super.
Printable View
Ja mam max w gore bo inaczej niekomfortowo blisko kolan jest
Jeździłem Giuliettą ze szklanym dachem i moja dziewczyna narzekała na miejsce nad głową z tyłu. Diler twierdził, że szklany dach obniża sufit o 4 cm. Zrezygnowałem ze szkła.
Potwierdzam przy wzroscie powyzej 180-185cm szkany dach przeszkadza , rownez z niego zrezygnowalem.
Kurka. Ale on przeszkadza bardziej z tylu czy z przodu? Bo z przodu i tak fotele mozna obnizyc.. U mnie w aucie wiecej niz 2 osoby jezdzi doslownie przez 2-3 tygodnie w roku na tripach/urlopie wiec tylna kanapa czesto i tak pusta u mnie..
No i najwazniejsze. Czy to koliduje z belkami na dach w jakis sposob?
Thule bedzie pasowac lub odpowiedniki? Czy tylko oryginalne na szklany dach pozostaja? No i csy wszystkie ich urozmaicenia pasuja? Przewozenie 2-3 rowerow glownie lub 'łódka' okolo 150cm
Prowadzilo sie pięknie! Na prostej gaz w podloge i zaraz 180 xD ale to prawda, auto sie super trzyma drogi i w trybie D... ten dzwiek...! Ponadto tutaj nawet w trybie normal na 3 pasmowkach w warszawie spokojnie wystarcza. Super wrazenia z jazdy. Nawet dziury nie zauwazylem w tct ani w N ani w D. Pewnie jakas jest ale to nie tak wyrazne jak DSG oj nie... Tam odrazu to mnie wkurzalo podczas calej jazdy a bylo 210KM (po chipie).
Na testach mialem akurat veloce z dachem panoramicznym, podniesiony prawie na maxa bylem w gore, kierownica w dol, i dotykalem dachu tylko wlosami wiec jest ok. Fotele tez fajnie trzymaja, to jest to!
Zakochalem sie po raz kolejny bo 170 nie dawalo mi prawie zadnej frajdy z jazdy...
Z tylu 2m nie wejdzie, chyba ze glowe przechyle albo usiade po srodku i otworze rolete to spokojnie mam luz. Ale tak do wzrostu 180-185cm zostaje luzu ze 3-4cm po skrajnych siedzeniach. Z przodu i 210cm wejdzie :)
W automacie moge siedziec blizej wiec nawet za mna sie zmiesci ktos chudy, jest dobrze! A nawet bardzo bo nie bralem pod uwage tego plusu dla automatu wczesniej.
Belki oryginalne na dach wejda na 99% z tego co patrzylismy z dealerem, ale moze byc ewentualny problem z otwieraniem dachu z zamontowanymi belkami. Tego niestety nie jest w stanie sprawdzic.. Belki kosztuja 1380zl.. Bedzie trzeba kiedys zaryzykowac lub montaz z tylu + tablice dodatkowa..
Po niedzieli skladam zamowienie na szara veloce i na 99% z panorama. Wreszcie polfinal przygody za mna.. Final bedzie z nokianami na zime no i folia + ceramika na koniec. Odbior w pazdzierniku jednak w drugiej polowie. Ale dzis takie mam wrazenia mega i zaskoczenie pozytywne, ze moge poczekac i do listopada :)
Edit:
Super plusem panoramy jest to ze dach robi sie czarny co z kazdym lakierem poza czarnym bardzo fajny daje efekt. Szkoda ze nie mozna juz brac dachu w innym kolerze jak to bylo niedawno.. Chyba w exclusive wersji jesli mnie pamiec nie myli? Bardzo fajny to daje efekt a w szarej julce dodatkowo mozna podniesc walory estetyczne... Dach raczej na 102% ale moge cos doczytac przez weekend jeszcze o nim niemilego stad te wspomniane 99% :)
Gratuluję wyboru.
170KM jest szybka, ale Veloce to jest dynamit! Takie powinny być Alfy. Uwielbiam dużo Niutków!