a faktycznie dobrzy są ?
Printable View
a faktycznie dobrzy są ?
panowie czy jeżeli za przepływomierzem wąż jest pękniety to tez mogą obroty falowac przez to?
Mogą.
Ogolnie to bardzo niezdrowe jest takie lewe powietrze i mogą występować wtedy różne cuda.
wróciłem od mechanika bo niby mi wyczyścił przepływomierz i załatał dziure w wężu a dzisiaj patrze a tam dziura na 10 cm narazie zakleiłem taśmą zobaczymy czy obroty dalej będą falowac
skoro nie ma jak twierdzisz Mapsensora to po co pytasz gdzie jest... ?
---------- Post dodany o godzinie 17:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:26 ----------
jak kolwiek to nazywaja wymienilem to i obroty przestaly fruwac...
Koledze chyba chodziło o to żebys pokazał gdzie w silniku TS jest mapsensor, którego tam nie ma - ot cała filozofia:) Pierwszy raz słysze, aby ktos czujnik położenia wału nazywał mapsensorem:eek: a i czujnik poożenia wału jest tez gdzie indziej - nie pod tą pokrywą, lecz z tyłu silnika..., na górze silnika jest jedynie wtyczka do niego:)
Jakos nie umiem sobie tego wyobrazic... no dobra dziele silnik na pół, ale wzdłuż, czy poprzek, bo nie napisałes:) i w której połówce sie to cudo znajduje po lewej czy po prawej stronie stojac naprzeciw silnika?
Panowie jestem zielony z mechaniki więc pomóżcie trochę. wcześniej falowały mi obroty troche poczyściłem przepływomierz i zakleiłem w dziurę w wężu i obroty o wiele mniej falują a dzisiaj chciałem zobaczyc jak świece wyglądają i pod jedną cewką zobaczyłem trochę oleju co to może byc i jakie mogą byc skutki tego?
A ja mam takie pytanie: ile % Twin Spark'ów nie ma problemu z falowaniem obrotów? Wydaje mi się ze prawie w ogóle takich nie ma...
Naszemu znowu się pogorszyło :( i zaczyna świrować także podczas postoju, wcześniej tylko podczas jazdy gdy wcisnąłem sprzęgło lub wybiłem na luz.