Widziałem już ją zimą na otomoto i jakoś się nie sprzedała ale i tak jechałbym w ciemno ją obejrzeć.
Mało który komis podaje grubość powłoki lakierniczej na poszczególnych elementach. Może nie będą nic ściemniać.
Printable View
dzieki panowie, to co tomaz napisal to na to rzeczywiscie nie zwrocilem uwagi - mowie o plastikach i tlumiku. rzeczywiscie trzebaby sie przyjrzec, czy i co to za przygoda byla. co do amorow to nie problem, bo w warsztacie leza bilsteiny b8 i sprezyny -30 od rafala ktore kupilem do klekota ale w obecnej sytuacji wkladal ich juz nie bede. jeden kluczyk tez mnie nie satysfakcjonuje, ale to to tak jak piszesz - argument do negocjacji. mysle, ze trzeba tylek wsadzic w auto i jechac po prostu zobaczyc na zywca i wtedy bedzie wiadomo
@edit: a jakie sa roznice miedzy cf2 i cf3 w busso? tym szczerze powiem z racji posiadania klekota sie nie interesowalem, a teraz mogloby sie przydac :D
szukanie nie boli - http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_romeo_cf.shtml
ale i tak poprosze o Wasze doswiadczenia/opinie
cf3 ma mniej o 6KM, więcej katalizatorów i sond lambda. To tak z grubsza.
Silnik to jedno, CF3 jest niby gorszy, bo te sondy + katy, mniej mocy etc. ale jednak IMO równiej pracuje. Drugie to cała reszta, czyli wg moich obserwacji: bardziej wyciszony silnik (mniej go słychać w kabinie), lepszej jakości montaż/elementy (guziczki na ICS i takie pierdółki). Były też pomysły, że lepsze progi (nie rdzewieją) ale z tego co pamiętam się nie potwierdziły.
Progi rdzewiały chyba tylko w pierwszym roku czy dwóch produkcji. Jak zgrzewali grzyby po cynkowaniu. Tak wydumaliśmy wspólną komisją śledczą na forum :)
Jeżeli chodzi o ICS`a to ja mam właśnie z ICS z multifunkcją z cf3 i jakoś nie widzę różnicy.
Ale i tak te progi zawsze były lepsze niż te w 156 :P
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Dorzucę swoje trzy grosze :
-Na pierwszy rzut oka widać że w zawiasie z tyłu będzie coś do robienia, bo auto nie stoi tak jak powinno. Niestety oprócz samych sprężyn ok 500 zł za KYB na 4 ry koła, winne mogą być też amortyzatory 1400 komplet KYB na 4 ry koła.
-Tłumik z tyłu jest dziwnie podejrzany w v6 końcówki wydechu powinny wychodzić z góry tłumika na dół, tutaj wydają się wychodzić bezpośrednio z tłumika.
- Brak oznaczeń modelowych z tyłu - często występuje przy prowizorycznych naprawach blacharsko - lakierniczych.
Mimo kilku domniemanych wad, samochód bardzo fajny do tego pełna opcja, jeśli masz kilka K do wrzucenia to będziesz się cieszył z tego auta.
AR 166 sprzedaje się prawie wyłącznie dlatego , że koszta nadchodzących napraw przewyższą znacznie wartość samochodu, dlatego na rynku wtórnym AR 166 ma tak niskie ceny. Ciężko będzie Ci znaleźć wszystkie wady przy zakupie i dobrze oszacować koszta napraw. AR 166 w bdb stanie nie może kosztować 10k - to nie realne, 10k to cena zawiasu do tego auta + opon.
Samochód NASTOLETNI a koledzy oburzeni ze zawias do zrobienia może być. Wszystko jest do ogarniecia. Założy amory hart a nie kyb i też pojezdzi. Ideały tylko w salonie:beer: marek dobrze pisał ze idealnej 166 to się raczej już nie kupi. Trza brać to co jeszcze dobrze rokuje na przyszłość i wyprowadzać autko na prostą. Z tym zawiasem bym już tak nie demonizowal. Jest bardzo trwały. Tydzień temu wymienialem górny lewy wahacz przedni. Po wymontowaniu starego okazało się ze to fabryczny trw z wybitą data 98! Tuleje były w nim idealne a padł sworzen. Także nie panikujmy.
wystukane z telefonu.
z tym 10k za zawias + opony to tez troche przesada, a co do amorkow to pisalem ze lovely bilstein b8 leza i czekaja - a ostatnio otworzyli nam w gdansku warsztat samoobslugowy wiec tym wieksza przyjemnosc by byla :) jeszcze musze druga polowke przekabacic i trzeba jechac, trzeba