Hmm 18,5 x 3 czyli po 1,5h nie ma paliwa;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Hmm 18,5 x 3 czyli po 1,5h nie ma paliwa;)
Te 300 km w 1,5h to chyba w nocy w Polsce, i to momentami nadganiając ponad 220 :) i chyba tylko na A1.
W dzień momentów gdzie można dobić do 200 kmh, to uuuu, sa takie odcinki, że nie da prawie sie wcale, bo straszna moda u nas na jazdę 120-130 kmh na lewym, a co dopiero by ci ktoś miedzy TIRy wjechał z tych co jadą 150.
No akurat nie w pl i mi się spieszyło;) poza tym jak pisałem wolałem przy takim zużyciu paliwa zatankować za wczasu bo wskazówka nad wyraz szybko opadała
Jak już pisałem u mnie przy prędkości około 140 spalanie na poziomie 10 litrów
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
To mniej czy tyle samo, bo autostrada to tez trasa ;) Tak na prawdę, cięzko ocenić te 2 auta, bo każde danie mocniej gazu w Stelvio zawsze więcej ci przepali, ze wzgledu na możliwości 280 KM.
Natomiast gdyby jechać bardziej mułowato Stelvio a dynamiczniej 300h (co sumarycznie da podobną średnią), to pewno wyjdzie podobnie, a moze nawet w 300h więcej, bo jeśli się nie mylę, to Lexus jest sporo cięższy?
No i Stelvio jak najbardziej bierze 95, nie ma pewności, że 98 w czymkolwiek pomaga. Ja co prawda od czasu do czasu zaleję 1/3 baku w 98, ale nie widzę róznicy.
Lejecie 98 do Stelvio / Giulii?
Ja tylko 95...
Temat paliwa byl juz poruszany na forum i jeden z kolegow zauwazyl, iz w przypadku silnikow z bezposrednim wtryskiem warto tankowac paliwo wysokooktanowe. Od tego czasu, staram sie wlasnie takie wlewac.
Jeszcze co do spalania Stelvio i NX300h, moje porownanie opiera sie na obserwacjach z niemieckich autostrad, predkosc 140km ustawiona na tempomacie. Przy czym Lexus mial opony 18 a Stelvio 20.