bez DPFu.
Jaki masz motor i jakie masz teraz parametry?
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
Mam motor 1.9 jtdm 16V
To wykres.Alfa była z Belgi i jak przyjechalem do Tomka to mialem drgania jak sie okazalo dwumasu po 1 pomiarze bylo 188 koni i 470 nm z DPFem.
A pozniej na wykresie to wywalony DPF i to na zółto zostało.Jakis idiota pozdejmował wszystkie limitery.
http://www.imgupload.pl/images/95797...7375_thumb.jpg
No to miałeś hardcorowy wykres, zwłaszcza wartość momentu.
Rozumiem, że zostałeś 180,7KM i 430Nm?
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak zostało od stycznia nie ma problemów.
Również pozdrawiam.
488nm z przeniesienia napędu 1.9 240mm i ori sprężarce? Przeniesienie napędu w żaden sposób nie podoła takiemu niutonowi; pomijam fakt boostu jaki musiałoby turbo dmuchać.
Te parametry to byl test po wyjeciu DPFu a pózniej korekta na te wartosci nizsze.Ale faktycznie bylo 470nm i 190 koni i pozdejmowane limitery(tak stwierził G-SC) przez co byly drgania dwumasu itd itp turbo dmuchalo na maxa.
Idiotyzm totalny byl w tym samochodzie jak go kupiłem.
Nierealne z puntktu widzenia przeniesienia napędu; nawet jeśli sprzęgło i 2mas zniósłby to nie wyobrażam sobie kotła za autem i boostu sprężarki. Ze sprawnego 2.4mjtd 200ps przy 1,5b boostu, pięciu cylindrach i bardzo mocnym przeniesieniu napędu wychodzi pod 500nm.
No ja nieznam sie na tych wszystkich parametrach wic nie bede sie wypowiadał co tam bylo pozdejmowane itd Mysle ze G-SC mogłby sie wypowiedzic co tam bylo porobione bo ja wiem tylko ze nie bylo "limiterów".
A sprzegło oczywiscie slizgało i zostało zmienione to samo skrzynia remontowana u Tomka oraz wymieniłem półos.Tak ze podzespoły tego nie wytrzymywały.Ale oczywscie mechanicy poza Tomkiem nie mieli pojecia skad drgania przy przyspieszaniu i to on wpadl ze moze to byc dwumas bo auto jak stwierdzil za dobrze jechalo.
...za dobrze jechało?...zap...o, a jak pięknie pompowało, że nawet dymu strasznego nie było, nawet nie wiem ile, bo map nie ogarniał, zdjąłem 60Nm i nadal jest mocno, am był sajgon, nic nie ograniczało niczego, takie są możliwości tego motorka, aż dziwne że tylko 190KM było :D