Napisał
Kolin
Diesel zawsze będzie gnojony za wszystko przez użytkowników PB. A tylko dlatego że zaczął dorównywać nowoczesnym jednostką benzynowy. Przyspiesza tak samo, elastyczność ma lepszą, spala mniej.
Mnie to wsio ryba, śmigam czym lubię. Wszyscy tacy fanatycy tych super benzynówek powiem wam jedno. Irytuje mnie jak taki koleś mi wyskakuje przy wyprzedzaniu tego " Tira " i mnie hamuje bo jego benzyna nie ma siły by uciec temu żałosnemu dieslowi co kopci, hałasuję i nie jedzie tak samo na obwodnicy. A przy redukowaniu i butowaniu go do 5-7 tys zaczyna lecieć grafitowy dym ( tak wiem wszyscy mają igiełki silniki ). Kolega też pisał że w dieslu trzeba co chwile zmieniać biegu, sorry a ty w swoim nie musisz redukować biegów żeby sprawnie tego Tira wyprzedzić ? Bo ja nie muszę...
Ja uważam że każda jednostka napędowa ma swoje wady i zalety, nie ważne czy to PB, ON czy jakiś nowoczesne TFSI. Jeden silnik nie może być aż tak wspaniały że jest lepszy od innych. Jeśli ktoś tak myśli to niech zmieni lekarza i dawkę zażywanego leku.