Wujek ty masz jakieś problemy w domu, uraz z dzieciństwa, czy baba ci nie daje? Kogo chcesz przekonać do swoich bredni? Rzygać się chce jak to czytam.
Wujek ty masz jakieś problemy w domu, uraz z dzieciństwa, czy baba ci nie daje? Kogo chcesz przekonać do swoich bredni? Rzygać się chce jak to czytam.
Wujek za 10 lat jak kupi diesla to będzie inna gadka. Narazie ma swoją rzepę i chwali. Internet też pewnie od niedawna w domu... Pozdrawiam
PS. Jest na forum funkcja "ignore" ?
Ostatnio edytowane przez twardy ; 24-09-2010 o 10:00
Dzięki za solidną analizę, której mało w tym wątku
A co do dróg - to są, owszem, ale rekordowe- dla zainteresowanych polecam lekturę:
http://googlesightseeing.com/2009/06...epest-streets/
oraz
http://www.neoseeker.com/forums/53/t...reet-in-world/
Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 24-09-2010 o 11:31
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
0,4 * 90 = 36, nie bądźmy aptekarzami![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Diesel zawsze będzie gnojony za wszystko przez użytkowników PB. A tylko dlatego że zaczął dorównywać nowoczesnym jednostką benzynowy. Przyspiesza tak samo, elastyczność ma lepszą, spala mniej.
Mnie to wsio ryba, śmigam czym lubię. Wszyscy tacy fanatycy tych super benzynówek powiem wam jedno. Irytuje mnie jak taki koleś mi wyskakuje przy wyprzedzaniu tego " Tira " i mnie hamuje bo jego benzyna nie ma siły by uciec temu żałosnemu dieslowi co kopci, hałasuję i nie jedzie tak samo na obwodnicy. A przy redukowaniu i butowaniu go do 5-7 tys zaczyna lecieć grafitowy dym ( tak wiem wszyscy mają igiełki silniki ). Kolega też pisał że w dieslu trzeba co chwile zmieniać biegu, sorry a ty w swoim nie musisz redukować biegów żeby sprawnie tego Tira wyprzedzić ? Bo ja nie muszę...
Ja uważam że każda jednostka napędowa ma swoje wady i zalety, nie ważne czy to PB, ON czy jakiś nowoczesne TFSI. Jeden silnik nie może być aż tak wspaniały że jest lepszy od innych. Jeśli ktoś tak myśli to niech zmieni lekarza i dawkę zażywanego leku.
Ostatnio edytowane przez Kolin ; 24-09-2010 o 10:52
tomek evo przeczytaj ponownie moje zdanie, które przytaczasz, bo widzę że nie zrozumiałeś go wcale. Albo wyjaśnij mi po co w dieslu dzisiejszym jest filtr DPF.
Po drugie widzę, że swoje wychwalasz pod niebiosa np. megane 1.6 palący tylko 7l/100km. tyle to cc900 albo uno 1.0 pali.
maniek7712, poczytaj troszkę literatury fachowej bo sam wychodzisz na ignoranta.
dakoolk nie przypisuj mi cytatów innych użytkowników forum.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Ja też polecam lekturę instrukcji obsługi (dostępne w internecie) AR 156 jest tam rubryka na temat emisji CO2 przez silnik diesla (bez FAP) i TS.
Czy przypadkiem po 2000 r. TS aby spełniał normę EURO3 a może EURO4 nie dostał 3-ch katalizatorów i 4 sond lambda ? Kolega kiedyś pisał na formu o walce z CHECKAMI i zamuleniem bo sie katalizatory posypały a koszty wymiany na oryginał jakieś kosmiczne były.
UPDATE. Proszszsze nie tylko 3 a czasem i 4 katy. Jak widać nie ma ideałów:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...ht=katalizator
Ostatnio edytowane przez A.Krystian ; 24-09-2010 o 11:15
Były:
159 1.9 JTDM 2006
156 2.4JTD 2002
w sumie temat milion razy wałkowany, jedynie co mnie ciekawi to ile szanowni koledzy Wujek i Pingwin robią rocznie km ?