Ile to dmuchało ? Masz może logi z doładowaniem?Cytat:
Napisał G-CS
Printable View
Ile to dmuchało ? Masz może logi z doładowaniem?Cytat:
Napisał G-CS
...to już dawno było, ale ponad 2bar, ile dokładnie ponad, nie wiadomo, ale po rozgrzewce bałem się to hamować, pewnie po paru próbach i schłodzeniu IC 500Nm by było :cool:
Nierealne, obsra, ukręci się coś itd a ten motor w życiu na tej turbinie czegoś takiego nie pokaże nawet lejąc ciekłym azotem po coolerze. Przy jakimkolwiek obciążeniu na hamowni coś się obsra i tyle. Jak po wyrzuceniu DPFu nie srało checkiem to raportowanie wykoszone przez autora z zagranicy lub przy koszeniu filtra. Nawet jeśli wirnik nie wyleci przez wydech to przeniesienie tego nie ogarnie. Dziwne, że auto było hamowane do 4k i moc mega nisko - czy czasem nie popełniłeś błędu przy kalibracji obrotów? Czyta sprzęt z odb tudzież Ty wg diagnozy? Ten motor ma miec moc max przy 4k lub wyżej.
...no toż przecież ukręciło wszystko po kolei, półoś, skrzynię, turbo itd. po remoncie, wszystko się trzęsło, dlatego trafiło do mnie...nic nie checkowało, bo nie miało powodów, wszystko w sofcie było walona na + 50...100%, nawet dla 1000obr.
...shamowałem dziesiatki 1.9, i uwierz mi, znam moje rolki i zachowanie auta podczas pomiarów, nie kręciłem dalej bo miałem w oczach rzeczoznawcę z OC oceniającego szkody na mieniu powierzonym...takie były wrażenia :eek:
Cokolwiek w sofcie nie zrobił autor !PL to ponad zakres map-a będzie awaryjny i tyle, jak raportowania nie ma to bez checka na tacho i tyle. Jeśli nie srało checkiem/awaryjnym to jedno wyklucza drugie (ad boostu ponad zakres map-a)
Zakładając to co piszesz to czemu po korekcie dalej to się nie kręci i moc tak nisko jest? Osobiście jak hamuję i loguję wóz widząc jakiekolwiek nieprawidłowości (chociażby tak duży wg mnie nierealny niuton a co za tym idzie jakiś nieakceptowalny boost) od razu przerwałbym pomiar. Gdzieś jest błąd i tyle.
Ponad 2 bary w turbo gt1749 ?? Nie jestem tunerem,nie jestem zawodowym mechanikiem,ale akurat znam bardzo dobrze gt1749 i na swoim przykładzie wiem,że już 1,65 jest zabujcze dla tej turbiny,także przy 2 bar turbo nawet przez chwile nie pozyło by.
490Nm w 1,9 16v to również wynik mocno naciągany.Musiało by mocno srać dymem,bardzo mocno,poza tym jesli mozna: jaki był reil przy tych 490 NM,bo to juz musiało by być jakieś ponad 1800 jednostek.Przy 1700 raczej chek wywalany byłby non stop,zresztą i tak byłby wywalany ( spadek ciś reil przymusowy).Dziw ,że pasek rozrządu wytrzymał.EGT ?? Pewnie kosmos.
Półosi tak łatwo nie zarżnie sie w 1,9 podobnie jak i przegubów.Pierwsze co,przy takich parametrach to sprzęgło ( jesli jakimś cudem turbo by przeżyło-raczej nie) spalone i dwumas obrócony w wiórki zwłaszcza przy 450Nm przy 2000 obr ( nie realne przy seryjnym wydatku paliwa).
alces-moim zdaniem masz coś w rodzaju gotowca gdzie są podniesione dawki paliwa ( ciekawe jaki reil),a brak np ładnej mapy zmiennej geo turbiny (duży moment,mała moc) tyle co ciś podniesione.Jedź do dobrego tunera i zrób konkretny program,bo szkoda jeździć na czymś nieznanym ,no i szkoda potencjału silnika.Kilka stron wczesniej masz przykład dobrze zrobionej 1,9 150km w mojej cromie lub programów cinka.
Pozdr.
przeguby wewnętrzne nie są wcale takie trwałe ;)
40 tys na programie i wymiana.. a tylko 380NM..
widziałem już wiele wykresów z 1.9mjeta również zagranicą ale ten najbardziej mnie rozbawił ;)Cytat:
Te parametry to byl test po wyjeciu DPFu a pózniej korekta na te wartosci nizsze.Ale faktycznie bylo 470nm i 190 koni i pozdejmowane limitery(tak stwierził G-SC) przez co byly drgania dwumasu itd itp turbo dmuchalo na maxa.
Idiotyzm totalny byl w tym samochodzie jak go kupiłem.
Odpowiem za Omena: wartości i krzywe. Są nie realne dla tego silnika bez przeróbek.
Wewnętrzne u mnie się trzymają jeszcze.Może omen tor u ciebie je tak zjadł ?
OT.Sprzęgło stilacza wsadzone i narazie jak ta lala.Pojutrze mała korekta i może uda się coś nagrać z zegarów.
No to nie mam pojecia o co biega.Wartosci na hamowni z 1 hamowania to ok 190 koni i ok 470nm z DPFem.Przed hamowaniem tak jak napisał G-CS posypalo sie turbo i skrzynia,sprzegło.Wiec wymieniłem wszystko ale dalej byly drgania wiec udalismy sie na hamownie i takie wyszły rezultaty.Nie wiem moze cos jest tam zmienione ale ja nieznam sie na mechanice na tyle zeby to stwierdzic i wg mnie jest wszytsko chyba seryjne.