Moje problemy od Niedzieli 9 11 2014 to juz historia:)
Odwiedzilem kolege @sdero ktory to podniosł mi dawki paliwa na starcie,no i to byl strzal w dziesiatke.pali od strzala,po dwoch minutach po odpaleniu i zgaszeniu to samo,polecam:)
Printable View
A masz telepnięcie wyczuwalne w momencie odpalania? Takie jednorazowe. U mnie kręci dosłownie sekundkę, po czym odpala. Ale występuje telepnięcie.
Tak.mam.nie odpala tak miękko jak w innych autach.ale to mi narazie nie przeszkadza:)
Dołączam do grona kolegów którzy pozbyli się ciężkiego odpalania. Podniesienie dawek startowych kompletnie wyeliminowały problem :) Podziękowania i pozdrowienia dla kolegi łuk4sz za cenne i jakże pomocne rady w rozwiązywaniu problemu. :)
Co jest potrzebne zeby podniesc dawki? Jaki sprzet, jakie oprogramowanie? Zrobia to w aso? Jest ktos z lubelskiego lub osciennych w centrum pl zeby pomogl ogarnac temat?
Nie zrobią tego w ASO. Musisz znaleźć chip tunera.
Tak mi sie wlasnie wydawalo ostatnio jak bylem w aso w lublinie,wlasnie w zwiazku z kiepskim odpalaniem, to odnioslem wrazenie ze pracuja tam ludzie z tzw "lapanki", tylko jedna osoba faktycznie miala pojecie o czym rozmawiamy, ale i tak nie byli w stanie ani zdiagnozowac usterki, ani nawet pomoc w jej znalezieniu. No nic, poczekam i popatrze moze odezwie sie ktos z blizszej okolicy. Bo wycieczka do krakowa to tak troche spory koszt:)
Kurcze, też mam problem z odpalaniem. Postoi autko dzień w garażu i już muszę z 4-5 sec kręcić by zapalił. Po zgaszeniu i odpaleniu łapie na strzał. Przy odpaleniu nie ma białego dymu.
A ja znow mam problem z odpalaniem. Kilka miesiecy temu moje wtryski byly sprawdzone na maszynie i wyszlo, ze jest ok. Nieszczelna byla tylko jedna podkladka po wtryskiem. A tu dzisiaj taki oto odpalanie: https://onedrive.live.com/?cid=33E48...0A2E4!3839&v=3 Samochod zapalil jak traktor. Nie wszystkie cylindry zlapaly "rownoczesnie". Juz zaczynam miec dosc disla.
Do tego doszlo jeszcze buczenie z pompy wspomagania. (sic!)