Stosujemy te filtry w zasadzie od zawsze, nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
- - - Updated - - -
A to nie widziałeś jeszcze Filtrona z Chin ???
Printable View
Te z Chin są z fabryki WIX'a. Do 159 JTDm chyba wszystkie są z fabryki Filtrona w PL. Swoją drogą ciekawe czy zostawią markę czy przebranduja na Mann+Hummel.
Ze swojej strony mogę polecić filtry Sofima, mam ich pełną ofertę, dobra cena i jakość.
Oto dlaczego:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/02/262.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/02/263.jpg
Jest to po prostu filtr UFI pod marką Sofima na inny rynek
UFI i Sofima to dwie marki tego samego producenta. Też mogę je spokojnie polecić bo trzymają jakość a ceny są często bardzo atrakcyjne. Szczególnie do aut Włoskich proponuje je Klientom i nikt na razie nie narzeka. Cenowo wychodzą często nawet taniej od Filtrona.
Witam serdecznie
Jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 159 1,9 Jtdm 16v z roku 2008r. oczywiscie z DPF i zastanawiam się nad wymianą oleju (wiem że temat jest wałkowany od stuleci i miliony użytkowników doradza i są setki opini) ale sam wole się zapytać bo nie ukrywam że mam z tym problem...
Obecnie alfa jeździ na Petronas syntium 5000XS 5w30 c3 myśle nad zmianą i wybrałem tylko dwa rodzaje oleju...
Millers Oils EE Longlife C3 5w30 5L
Lub
Selenia WR 5W-30 Pure Energy
bardziej skłaniam się nad millers ponieważ mimo że selenie poleca alfa ale jest specyfikacja C2... wole wziąść ten lepszy olej millers C3
jak myślicie? cena na oleju nie gra roli...
Ja mam zalany ten Millersa i mogę go z czystym sumieniem polecić
Dziękuje Ci serdecznie przyjacielu :) tylko utrwaliłeś we mnie tą decyzje :)
Pozdrawiam
ja ostatnio wymieniłem olej i wszystkie filtry. olej castrol edge c3 5w30 filtr oleju knechta, powietrza i paliwa boscha, dodatkowo na wymiane poszła profilaktycznie uszczelka smoka, oczywiście oryginał. Co powiecie o castrolu edge 5w30? chyba nie jest zły bo spełnia wszystkie specyfikacje i przewyższa fabryczne wymagania. olej zmieniam co 10kk czyli co 4 miesiące.
Castrol to nienajlepszy olej ale przy wymianie co 10k km powinien dać rade.