Wyślij link jak ją wystawisz :)
Printable View
Wyślij link jak ją wystawisz :)
No pytal sie ktos czy ma ktos na sprzedaz to ofpowiadam ze mam ja☺ ogloszenia nie wystawialem wiec nie mogles jej widziec he
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Słuchajcie chłopaki wpadłem na taki pomysł, tylko nie linczujcie :D
Może fajnie by było, jak już ktoś widział dany samochód i go odradza, żeby napisał przy okazji co było konkretnie z nim nie tak? Na przykład walnięta dwumasa, wybite zawieszenie czy zespawany z trzech samochodów?
Myślę, że to będzie fajna porada, bo dla Ciebie na przykład walnięte zawieszenie eliminuje auto, a inny użytkownik może się pogodzić z takim wydatkiem.
Nie widziałem konkretnego samochodu tylko widziałem na tym placu 3inne Alfy i na zdjęciach wszystkie były piękne a w realu było to zupełnie inne samochody.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Witajcie, moja czarnula niestety miała bliskie spotkanie z sarenką. Ucierpiał zderzak , lewy ksenon i maska na przodzie po lewej zawineła się do srodka. Mam ogromną prośbę, gdyby ktoś z Was gdzieś słyszał o częściach to dajcie znać, szukam na allegro ale jak na razie nic nie znalazłem.
Mam jeszcze pytanie odnośnie ksenonów. Czy muszę kupić taką lampę czy mogę zakupić zwykłą i przełożyć przetwornicę. u mnie w lampie poszła obudowa oraz klosze.
Dzięki za pomoc.
Witam,
może ktoś, coś powiedzieć na temat tego egzemplarza? :)
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#8e403f90b3
albo ma możliwość sprawdzenia bo jest w pobliżu :)
Z góry dzięki :) KUBA
PS. ogólnie sam mam nie daleko ale aktualnie przebywam daleko na północy Polski i nie bardzo mam możliwości samemu sprawdzić, a autko bardzo odpowiada moim potrzebom :)
Witam, na wstępie uprzedzę że swieżakiem nie jestem, ale mam problem z odzyskaniem starego konta.. a administracja od 4 dni nie odpisuje, stwierdziłem że założę nowe konto. Do sedna
Była 155, później 156... a teraz mam OPLA VC..... jestem załamany... codziennie rano wychodząc do pracy muszę się tym przemieszczać... płakać rano mi się chce jak pomyślę że muszę jechać do pracy i to nie z powodu pracy.... ostatnio wsiadłem do taksówki... AR 159 i stwierdziłem że gonimy VC i szukamy Alfy... jako że nie mam zamiaru się handryczyć z naszym nieciekawym zresztą rynkiem mam pytanie do osób które autka już posiadają i mają pojęcie na co zwrócić uwagę w tym modelu. Ja od dwóch tygodni przeglądam oferty z naszego kraju + Niemcy i Austria plus mam taki że auto z Niemiec może przywieść mi ojciec a z Austrii szwagier :)
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alf...212723233.html
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alf...212895960.html
Co wstępnie myślicie o tych dwóch ofertach wyżej ? Pozdrawiam
Edit.
Szukam Alfy z rocznika 2008-2009
1.9 JTDm 150KM
Chętnie w automacie
Koniecznie skóra, xenon, grzane dupy, parktronic
Teraz pytanie czy za kwotę 25.000-30.000 tysięcy kupie coś sensownego za granicą ? TI rozumiem poza zasięgiem ?
He a ja mam teraz w hiszpanii takiego sasiada co ma brere i odpala ja codziennie na pych
Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Pokazujesz linki do fajnych samochodów i pytasz czy możesz coś sensownego kupić do 30k ? .....
Bierz pierwszy z linku, kóry podałeś, ma mały przebieg i jest wypasiony. W Polsce z takim przebiegiem i wyposażeniem za 30 k to możesz pomarzyć no chyba, ze po "korekcie" :P licznika.
Kolego nie ma sensu się unosić, pytam ponieważ ostatnie moje 3 zakupy w Polsce były totalną klapą, mimo to że brałem ceny raczej z górnej półki jeździłem na SKP a i tak po 5-6 miesiącach powychodziły straszne bolączki, bardziej chodzi mi o to czy ktoś miał okazje sprowadzać auta z Austrii i były to auta w dobrym stanie, wiem że pokazałem fajne sztuki w całkiem niskiej cenie, patrząc na nasze serwisy ogłoszeniowe to takie autka są kilka tysięcy drożej w ofercie, a mówi się ponoć że za dobre autko za granicą trzeba zapłacić więcej jak u nas...
Z tego co się zorientowałem o TI w naszym kraju za 30.000 to raczej nie możliwe a tam 2 pierwsze lepsze oferty z brzegu za 7 i 8k euro....
Ale ja sie nie unoszę :) tylko Ci uzmysławiam, że skoro masz mozliwość sćiągnąć np. takie auta jak w podanych linkach to nie szukaj w Polsce bo to w tej cienie jest niemożliwe. Jeśli auto jest z prywatnych rąk ma udokumentowany przebieg to nie ma się nad czym zastanawiać tylko jechać oglądać i brać.
Hm, dziwna sprawa. Znalazłem taką ciekawą 159 2.4 z automatem z 2009 r. i byłbym zainteresowany bo jest na f vat 23% ale w opisie jest adnotacja że uszkodzona. Dopytałem o co chodzi i dostałem info na maila że auto cytuje: "przygasa do weryfikacji serwisowej". Powiedzcie mi czy w ogóle warto się tym zainteresować? Niby vin i ekspertyzę dekra mam przed sobą ale tak na prawdę dla mnie to strzał w ciemno (nie znam się zupełnie na mechanice) i musiałbym kogoś angażować.
http://allegro.pl/show_item.php?item...929#df52d0f86e
Warto ja zobaczyc? Kara_ga moze Ty bys mi ja oblukal a flache dostaniesz :-)
Przygasa do weryfikacji serwisowej...samo w sobie daje sporo do myslenia
Witam,
Czy może ktoś coś słyszał lub wie na temat tej 159:
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo159-1...tml#27e361bbe7
Ogólnie rzecz biorąc jestem z tych okolic i muło by było gdyby nie trzeba było jechac po auto przez cała Polskę.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam,
Marcin
Nie informacje ale spostrzeżenia. Sprowadzony z Niemiec rocznik 2006 i przebieg 175 000 - taaa a świstak siedzi i zawija w te sreberka. :P Sprzedający chce zrobić interes życia - 29 tysięcy za 9 letnie auto :lol:. Może się pomylił i miało być 19 tysięcy.
Takie auto to max 24 000 zł.
Nikt nie odda w Niemczech 159 za darmo. Cena nie jest przesadzona jeśli przebieg jest 100% pewny i ma pełną historię serwisową. Przez chwilę myślałem, że to TI (wtedy cena jest bardziej uzasadniona), ale tylko koła są z TI. Z drugiej strony – jeśli ktoś by przyjechał i postawił 29000 zł za moją to oddam od ręki. 24.000 byłoby bardziej rynkową ceną.
Dwie sprawy: kolektor i EGR. Nic nadzwyczajnego w 2.4... Ale na pewno ryzyko jest.
Podobno za alfe trzeba przeplacic zeby nie plakac pozniej☺
Ktoś coś wie, słyszał na temat tej alfy: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#f7f180c4ca ?
Przewaznie jak w opisie jest igla to jest lipa heeh
Na to też zwracam uwagę hehe, dlatego się pytam.
Nie mogę dać ogłoszenia w dziale sprzedam ale gdyby ktoś potrzebował przetwornicę do 159 to zapraszam :)
http://allegro.pl/show_item.php?item...929#df52d0f86e
Ktos cos wie na temat tej bryczki lub cos może powiedziec?
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-8...572273186.html
co o tym sądzicie ? Wiem, że wersja straszna Bida, ale chyba mi to nie przeszkadza jakoś specjalnie, szukam konkretnie alfy z tym silnikiem (małe, miejskie przebiegi) intryguje mnie jedynie ten wyświetlacz między zegarami...
Ja bym wcale nie narzekał na ręczną klimatyzację.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Plus taki, mniej sie teoretycznie może popsuć:)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ten egzemplarz ma szyby na korbki. Do tego jeszcze brak halogenów i plastikowa kierownica. Pewnie jako nowe kosztowało w okolicach 75-80 tys. zł (u nas cennikowo podstawowa wersja 159 kosztowała 85900 zł – ale u nas nawet podstawowe impresion wersje miały w standardzie elektryczne szyby z tyłu). Dobrze, że ma VDC, podobno były wersje bez VDC... Dziwne że w tej konfiguracji ktoś dołożył oryginalne czujniki parkowania.
I pewnie gdybym miał możliwość wzięcia takiego auta jako służbowego vs lepiej spasiona Octavia to wziąłbym takiego golasa 159. Mój dobrze wyposażony egzemplarz ze skromnym 1.9 jtdm salonowo kosztował ~140.000 zł.
O matko! A silnik w tym aucie jest? He. A tak na marginesie to czemu jako sluzbowe bys wybral golasa 159 praktycznie nie praktycznego i nie zdatnego do niczego hmm tam nawet nic noie mozna przewozic bo siedzenia sie nie klada ha.
a to nie wszystkie 159 miały składane siedzenia?
No nie.sedany z pierwszych lat produkcji nie mialy.a taki golas to napewno nie ma. Dlatego nie byly to popularne auta bo kazde inne go dyskwalifikuje w funkcjonalnosci.nawet kombi to jak nie kombi heh
Gdybym myślał o praktycznym samochodzie to nie jeździłbym Alfą 159. Nie wiem dlaczego piszesz, że auto nie jest zdatne do niczego. Służbowe auta zwykle to są golasy, ludzie takimi jeżdżą i nie marudzą. Tutaj golas AR159 niczym się nie wyróżnia. Miło mieć mnóstwo dodatków i za to lubię moje 159. Ale bez nich też da się żyć. A wybór 159 vs Octavia jest dla mnie oczywisty.
Wiele sedanów nie miało składanych siedzeń. To nie kwestia rocznika tylko "dodatkowego wyposażenia". To nie wymysł Alfy, tylko wielu producentów tak robi (np. BMW, Audi, Mercedes).
Bez cytowania podsumowując dyskusje :D
Już dosyć dawno zachorowałem na 159, ale dopiero od niedawna mogę sobie na to auto pozwolić ;), dla mnie wybór jest... no powiedzmy, że dosyć prosty. Wiadomo, że wolałbym upolować full opcje z wnętrzem które mi się podoba, w kolorze który mi się podoba i najlepiej za pół darmo i igiełka :D , ale na szczęście mam świadomość, że rynek wtórny to nie koncert życzeń i trzeba brać to co dają ( oczywiście ze zdrowym rozsądkiem, a nie każdego czterośladowca) mam określony budżet na samo auto, do tego kasa na pakiet startowy + jakieś rzeczy które mogą wyjść w praniu... no ale na moje nieszczęście wersji 1.8 jest bardzo mało, a żeby była to jeszcze wersja z jakimś fajnym wyposażeniem to sprawa się bardzo komplikuje... kilka sztuk już oglądałem lecz no delikatnie mówiąc podziękowałem po oględzinach i tak poluje dalej, już dobre kilka miesięcy ( jeśli ktoś coś wie o jakiejś zadbanej 1.8 to w ciemno na priv ;) ) Dlatego czy to jest chudo czy jest grubo, będzie sprawna, a nie zostawiała 4 śladów to taką przygarnę i myślę dobrze o nią zadbam :)
P.S. wspomniany wcześniej golas sprzedał się tego samego dnia, którego pojawiło się ogłoszenie... nawet nie zdążyłem jej zobaczyć... :(