Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Była 155 / 156 Czekam na 159

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Pokazujesz linki do fajnych samochodów i pytasz czy możesz coś sensownego kupić do 30k ? .....

Bierz pierwszy z linku, kóry podałeś, ma mały przebieg i jest wypasiony. W Polsce z takim przebiegiem i wyposażeniem za 30 k to możesz pomarzyć no chyba, ze po "korekcie" licznika.
    Kolego nie ma sensu się unosić, pytam ponieważ ostatnie moje 3 zakupy w Polsce były totalną klapą, mimo to że brałem ceny raczej z górnej półki jeździłem na SKP a i tak po 5-6 miesiącach powychodziły straszne bolączki, bardziej chodzi mi o to czy ktoś miał okazje sprowadzać auta z Austrii i były to auta w dobrym stanie, wiem że pokazałem fajne sztuki w całkiem niskiej cenie, patrząc na nasze serwisy ogłoszeniowe to takie autka są kilka tysięcy drożej w ofercie, a mówi się ponoć że za dobre autko za granicą trzeba zapłacić więcej jak u nas...

Z tego co się zorientowałem o TI w naszym kraju za 30.000 to raczej nie możliwe a tam 2 pierwsze lepsze oferty z brzegu za 7 i 8k euro....

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał sargal Zobacz post
    Kolego nie ma sensu się unosić, pytam ponieważ ostatnie moje 3 zakupy w Polsce były totalną klapą, mimo to że brałem ceny raczej z górnej półki jeździłem na SKP a i tak po 5-6 miesiącach powychodziły straszne bolączki, bardziej chodzi mi o to czy ktoś miał okazje sprowadzać auta z Austrii i były to auta w dobrym stanie, wiem że pokazałem fajne sztuki w całkiem niskiej cenie, patrząc na nasze serwisy ogłoszeniowe to takie autka są kilka tysięcy drożej w ofercie, a mówi się ponoć że za dobre autko za granicą trzeba zapłacić więcej jak u nas...

Z tego co się zorientowałem o TI w naszym kraju za 30.000 to raczej nie możliwe a tam 2 pierwsze lepsze oferty z brzegu za 7 i 8k euro....
    Ale ja sie nie unoszę tylko Ci uzmysławiam, że skoro masz mozliwość sćiągnąć np. takie auta jak w podanych linkach to nie szukaj w Polsce bo to w tej cienie jest niemożliwe. Jeśli auto jest z prywatnych rąk ma udokumentowany przebieg to nie ma się nad czym zastanawiać tylko jechać oglądać i brać.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Auto
    159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano

Domyślnie

Hm, dziwna sprawa. Znalazłem taką ciekawą 159 2.4 z automatem z 2009 r. i byłbym zainteresowany bo jest na f vat 23% ale w opisie jest adnotacja że uszkodzona. Dopytałem o co chodzi i dostałem info na maila że auto cytuje: "przygasa do weryfikacji serwisowej". Powiedzcie mi czy w ogóle warto się tym zainteresować? Niby vin i ekspertyzę dekra mam przed sobą ale tak na prawdę dla mnie to strzał w ciemno (nie znam się zupełnie na mechanice) i musiałbym kogoś angażować.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Almera

Domyślnie

http://allegro.pl/show_item.php?item...929#df52d0f86e
    Warto ja zobaczyc? Kara_ga moze Ty bys mi ja oblukal a flache dostaniesz :-)

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 147 była, jest AR159SW 09r 120km

Domyślnie

Przygasa do weryfikacji serwisowej...samo w sobie daje sporo do myslenia

Użytkownik Embrion
    Auto
    Civic

Domyślnie

Witam,

Czy może ktoś coś słyszał lub wie na temat tej 159:
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo159-1...tml#27e361bbe7

Ogólnie rzecz biorąc jestem z tych okolic i muło by było gdyby nie trzeba było jechac po auto przez cała Polskę.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam,
    Marcin

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał sky0r Zobacz post
    Witam,

Czy może ktoś coś słyszał lub wie na temat tej 159:
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo159-1...tml#27e361bbe7

Ogólnie rzecz biorąc jestem z tych okolic i muło by było gdyby nie trzeba było jechac po auto przez cała Polskę.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam,
    Marcin
    Nie informacje ale spostrzeżenia. Sprowadzony z Niemiec rocznik 2006 i przebieg 175 000 - taaa a świstak siedzi i zawija w te sreberka. Sprzedający chce zrobić interes życia - 29 tysięcy za 9 letnie auto . Może się pomylił i miało być 19 tysięcy.
    Takie auto to max 24 000 zł.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Nie informacje ale spostrzeżenia. Sprowadzony z Niemiec rocznik 2006 i przebieg 175 000 - taaa a świstak siedzi i zawija w te sreberka. Sprzedający chce zrobić interes życia - 29 tysięcy za 9 letnie auto . Może się pomylił i miało być 19 tysięcy.
    Takie auto to max 24 000 zł.
    Nikt nie odda w Niemczech 159 za darmo. Cena nie jest przesadzona jeśli przebieg jest 100% pewny i ma pełną historię serwisową. Przez chwilę myślałem, że to TI (wtedy cena jest bardziej uzasadniona), ale tylko koła są z TI. Z drugiej strony – jeśli ktoś by przyjechał i postawił 29000 zł za moją to oddam od ręki. 24.000 byłoby bardziej rynkową ceną.

Cytat Napisał Szkaradnik Zobacz post
    Hm, dziwna sprawa. Znalazłem taką ciekawą 159 2.4 z automatem z 2009 r. i byłbym zainteresowany bo jest na f vat 23% ale w opisie jest adnotacja że uszkodzona. Dopytałem o co chodzi i dostałem info na maila że auto cytuje: "przygasa do weryfikacji serwisowej". Powiedzcie mi czy w ogóle warto się tym zainteresować? Niby vin i ekspertyzę dekra mam przed sobą ale tak na prawdę dla mnie to strzał w ciemno (nie znam się zupełnie na mechanice) i musiałbym kogoś angażować.
    Dwie sprawy: kolektor i EGR. Nic nadzwyczajnego w 2.4... Ale na pewno ryzyko jest.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 28-07-2015 o 07:38

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

Podobno za alfe trzeba przeplacic zeby nie plakac pozniej☺

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Nikt nie odda w Niemczech 159 za darmo. Cena nie jest przesadzona jeśli przebieg jest 100% pewny i ma pełną historię serwisową. Przez chwilę myślałem, że to TI (wtedy cena jest bardziej uzasadniona), ale tylko koła są z TI. Z drugiej strony – jeśli ktoś by przyjechał i postawił 29000 zł za moją to oddam od ręki. 24.000 byłoby bardziej rynkową ceną.
    .
    Jahu masz rację ale w niemczech praktycznie nikt nie sprzedaje auta do 200 tysięcy bo się nie opłaca. Jak ktoś dużo jeździ to 200k robi za dwa lata, mniej jeździ to 3-4 lata. A już z pewnościa nie uwierzę że 9 letni diesel z Niemiec ma 175 k