Ale chyba nikt nie potwierdził że pod maską Giulii QV jest V6 510 koni. A w ofercie ma być też coś z mocą ponad 300 koni
Printable View
Cytat z netcarshow:
State-of-the-art, innovative engines are another characterising element of a genuine Alfa Romeo. For this reason, a unique engine in terms of technology and performance, destined to become the new benchmark of the brand, has been created for the Quadrifoglio version.
The six-cylinder turbo petrol tuned by engineers with Ferrari background delivers 510 HP and exhilarating performance: for instance, it accelerates from 0 to 100 km/h in only 3.9 seconds. Incidentally, despite the sensational power and torque output, the new engine is surprisingly fuel efficient and implements an electronically controlled cylinder deactivation system. Obviously, as all next-generation petrol and diesel engines, this six-cylinder is made entirely of aluminium to reduce weight particularly on the front axle of the car and make that genuinely Alfa Romeo sound.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Nooo...teraz tylko gleba, zielone felgi, zagazować, i bedzie! :).
- - - Updated - - -
Saroo tu masz to samo oficjalnie wg fca: http://www.alfaromeopress.com/press/article/117019
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
O ile samochód mi się bardzo podoba to muszę przyznać, że trochę racji masz. Brakuje mu czegoś w linii, przetłoczeniach, czegoś co 155, 156, 159, 166 miały, co powoduje, że patrząc na te (powszechne dziś) auta widzimy kunszt designera. Nawet rdzewiejące 156 na kołach z kołpakami ma to coś.
Giulia na żywo wygląda świetnie, robi wow, ale... brakuje smaczków stylistycznych. Przednie lampy ładne, ale mogły być ładniejsze. Niestety. Ja nerki sprzedawać dziś nie będę. 159 dostało prolongatę na 2-3 lata, ale i tak jak Giulia trochę stanieje to kupuję.
BTW skąd masz taki ładny przód w podpisie? Co to za projekt?
Macie tu włoski filmik o Giulii
https://www.youtube.com/watch?v=zQh0JqaCAN0#t=17
"życie jest za krótkie aby jeździć nudnymi samochodami:) "