Witam, czy ktoś na zmieniał już układ wydechowy w wersji 280KM ?? jak tak to na jaki i czy poleca...???
Printable View
Witam, czy ktoś na zmieniał już układ wydechowy w wersji 280KM ?? jak tak to na jaki i czy poleca...???
Analizuje ale żaden jak na razie mnie nie przekonuje :(
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Mnie zwłaszcza wygląd mało przekonuje. Wg mnie ta rura (chrom) musi być nieco grubszy niż grubośc blachy, poniewaz wtedy z daleka to wygląda jak puste miejsce w plastiku ;)
Do różnych benzyn :
1.6ecoboost (czips na 205KM) / 130 tys nalotu na 98 bez problemów z motorem
2.5T Foka ST (czips na 290KM) / 40 tys nalatane na 98 , j.w.
2.3ecoboost RS (czips na 370KM) / 14 tys na 98
i teraz 2.0 T 200KM w Giulii (na razie nie-czipsowna ;) / na razie 11 tys tylko na 98
w żadnym z wymienionych aut nie było problemów z motorownią (ani na ori sofcie jak i po wirusie) a Mundek 1.6 dostawał dobrze w tyłek w zamian za to dostawał wysokooktanową zupkę ;)
nie widzę sensu oszczędzania ...nastu groszy na 95. Każdy ma swoje przekonania , wg mnie 98 może w polskich warunkach gwarantować ok 95 oktanów a to mi wystarczy żeby nie brać 95 pod uwagę.
a jak Ci czipowali, to nie kazali zmienić na 98? bo czip zwykle się z tym wiąże, na tym polega zmiana oprogramowania, wiec Twój przykład słaby ;) natomiast 98 nie ma za bardzo jak uszkodzić silnika...po prostu jeśli silnik nie jest do niej przystosowany (a czipowanie właśnie przystosowuje :P) to nie pomaga/ ewentualnie nieznacznie obniża jego możliwości (czego nie odczujesz poza hamownią zapewne).
Tak z ciekawości ile udało wam sie unegocjować z ceny bazowej?
Akturalnie mam oferte na 205k (100% leasing) za wersje FE z dodatków tylko w sumie alarm i lakier trójwarstwowy (swoja droga zastanawiam sie czy warty tej dodatkowej kwoty ponad metalik).
I druga sprawa jakie opinie macie na temat leasingu FCA - zakładam że pewnie ktoś z was brał tam leasing na Stelvio:)
Co do wątku no to opinia raczej nie odbiega od reszty:) W tej cenie z takim wyposażeniem to jednak min te 70k wiecej u konkurencji. Pierwsze wrażenie auto robi super.
Mankamenty znam narazie z opisu. Jak uda sie zakupic to podziele sie dokładniejszą opinia.
Witam, jeździłem testową wersją ze zwykłym zawieszeniem i bardzo mi odpowiada charakterystyka..... ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i chcę dowiedzieć się czy warto dokupić adaptacyjne amortyzatory?? ma ktoś w swojej Stelvio jakieś opinie??
Jeśli mowa o roczniku 2017r - to powinieneś kupić o jakieś 8 - 10tyś taniej - ale z leasingiem 0% to już niekoniecznie, ja mam od nich leasing 102% Ale negocjuj, bo jest jeszcze z czego im zabrać :)
Do leasingu mam jedno zastrzeżenie - niemiły Pan gdzieś tam siedzi - a żona dzwoniła, bo wystawiają fakturę z terminem płatności 7 dni, a faktura dochodzi po... 10 dniach. Chore... Miałem i mam różne leasingi i nigdzie nie miałem takich problemów. Siedzą tam jakieś betony...
- - - Updated - - -
Fajny bajer, ale mam go w beemce, nie w Stelvio - ale w Stelvio wydaje mi się zbędny gadżet, bo zawieszenie jest i tak twarde, nie sądzę, żeby to coś znacząco zmieniało, chyba, że będzie jeszcze twardziej, ale tego bym już nie chciał. Ale to moja subiektywna opinia, może ktoś ma i ma inne zdanie? Nie wiem...
Dzieki za opinie w sumie teraz dostałem oferte na 206k ale ze szklanym dachem, metalik + alarm.
Wlasnie tam duzo chaczykow przy tych leasingach jest i ogolnie mam wrazenie ze konsultanci boja sie wymienic dodatkowe koszty no ale to i tak ma sens wiec nie narzekam bardzo.
Pytanie czy braliscie przedluzenie gwarancji albo easy care?
Jeszcze takie pytanie jaki kolor :) Szary (grafitowy) (stelvio vesuvio grey) czy czerwony (pastelowy)?