nie ma czegoś takiego jak pakiet TI - po prostu dobrze wyposażony Distinctive. co do rzeszty- dokładne oględziny pod kątem przeszłości dzwonowej i technicznej.
Printable View
nie ma czegoś takiego jak pakiet TI - po prostu dobrze wyposażony Distinctive. co do rzeszty- dokładne oględziny pod kątem przeszłości dzwonowej i technicznej.
No to może dodam parę słów bo dowiedziałem się nieco więcej. Co do przeszłości dzwonowej nie jestem w stanie się wypowiedziec bo nie ogladalem auta na zywo. Niemniej jednak rozmowa wystarczyla zeby skutecznie zniechecic do zakupu:
- auto kupione na firmę w lutym 2012 a już 7 miesięcy później zmieniło właściciela, też na firmę - poprzedni leasing raczej nie dobiegł końca więc dlaczego tak szybko - komisant "nie wie"
- auto wstawione do komisu dealera przez innego "zaprzyjaźnionego" komisanta, który kupił auto od dotychczasowego (drugiego) właściciela
- w książce serwisowej (niby kompletnej) tylko wymiany oleju - żadnych szczegółów o tym co było robione poza eksploatacyjnymi tematami
- na pytanie o możliwość sprawdzenia historii w ich ASO przy komisie/dealerze usłyszałem że "nie mają wjazdu do bazy ASO które serwisowało samochód na pewno nie było bite i stan techniczny wzorowy"
- kontakt z drugim właścicielem oczywiście niemożliwy
- auto stoi już kilka dni a zainteresowanie chyba mierne bo komisant sam wydzwania
Przestrzegam przed dawaniem się złapać na haczyk typu "auto sprzedawane przez dealera". Wrażenie że zakup pewniejszy niż od handlarza bo w końcu przy ASO i dają gwarancję, bywa złudzeniem.
Nie wiem czego oczekujesz po książce serwisowej ale w normalnych warunkach są tam info o terminach zrobionych przeglądów lub ewentualnie o rodzaju oleju jak jest inny niż fabryczny - resztę sprawdza sie po nr VIN w ASO.
bierze VIN i masz wszystko- podaj na priv to się sprawdzi.
Potwierdzam, w książce serwisowej nie wpisują napraw (chyba od dość dawna), tylko przeglądy i oleje. Cała reszta tylko w postaci wpisu w systemie i zleceń serwisowych/potwierdzeń wykonania naprawy.
Co sądzicie o tej alfie? Przymierzam się do kupna ale czy nie będzie to czasem wtopa.
http://allegro.pl/show_item.php?item...019#3046e0e03f
2012 r. za 33500 pl z Poznania i sprowadzana- ja bym brał - okazja roku !!!- pewnie była z limitowanej serii do "samodzielnego montażu" :D
Ja wiem że cena czyni cuda ale trochę opamiętania!!
Cześć,
Szybkie pytanko, zmieniam autko z meganki rs i już wiem że będzie to Giuletta.
Zainteresowała mnie jedna oferta.
Dajcie mi proszę znać co o tym sadzicie.
Wygląda na zadbaną może ktoś z forum sprzedaje ;)
Z racji że to mój pierwszy post wklejam tytuł z allegro :)
Giulietta 2.0 JTDM MOCNO DOINWESTOWANA 221 kM
Jakaś częsta awaria z tą uszczelką, bo już któryś raz widzę opis.
Duży z tym roboty czy tylko kwestia demontażu miski?
I ponownie - jak z wtryskami w JTDm-ach? Magnetyczne w każdej wersji?
Taka wymiana to kilka stówek z tego co wiem (tyle bierze kolega w bliźniaczym cdti) więc nie jest to wygórowana kwota (szczególnie biorąc pod uwagę koszty jakie mogą nas spotkać w konkurencyjnych jednostkach).
Zapłaciłem dopiero co 42zł za uszczelkę + 150 robocizna (demontaż + montaż miski)
Warto! sprzedaje to właściciel firmy zajmującej się Chiptuningiem VAGTUNE - mega dopracowany program, a dotego cała masa prawdziwego carbonu i skóry - sam chcialem parę fantów z nim pozamieniać ale nie dał się przekonać ;D
Jedyne, co bym zmienił to felgi na inny kolor ;) a tak to napewno nie ma się czym zawieść ;)
Robocizny nie liczę - kwestia jak to jest tam dostępne, bo znam przypadki gdzie trzeba unosić silnik i wykonywać inne podobne egzorcyzmy, żeby dostać się do miski.
W julce ściągasz tylko osłone silnika - sanek nie trzeba było demontować u mnie ;)
Prezes01 dzieki za odpowiedź :) Auto generalnie dla mojej kobiety zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Zostaje tylko kwestia bagażnika i częstego tankowania (jaka tam butla wchodzi fabrycznie?; wnęka dla wersji z kołem i zestawem naprawczym ma taką samą głębokość?).
Sam mam taki dylemat ale póki co szukam JTDm'a (ale też mam przebiegi ponad 30 kkm).
Jeszcze co do 1.6 JTDm (choć temat nie do końca taki) mam kilka pytań:
- turbo z wersji 120 KM lub 2.0 JTDm pasuje do wersji 105 KM?
- jak sterowane jest turbo (podciśnienie/nadciśnienie)
- jak z trwałością DPF'a w użytkowaniu w stylu 100 km krajówkami (w przebudowach) + 20 km miasta (raczej nie zakorkowanego); podobno te nowsze są już mocno poprawione co było już tu napisane ale wolę się upewnić
Póki co szukam gdzieś jakiegoś 1.6 JTDm na jazdę próbną (może ktoś z okolic Tczewa ma taką sztukę? :) )
nie prawda.... ja gdy kupowałem swoją to ASO w Katowicach, Gdańsku było ślepe! wiedzieli, że było w serwisie ale nie co było robione,a na dodatek to w Katowicach powiedziano mi, że skoro był przy 105 tyś w ASO to na pewno miał wszystko zrobione w tym rozrząd. Udałomi się dotrzeć do serwisu w którym był na 105 tysi i okazało się, że własciciel nie zgodził się na wymianę rozrządu..... Podsumowując: kupujący musi dokładnie podac namiar na serwis, w którym był on robiony.
Jakby ktoś był zainteresowany moją to ciągle jest na sprzedaż...
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...giuliette.html
rozróżnij pewne rzeczy- to że auto trafiło na przegląd to znaczy że ma mieć zrobione czynności które są przewidziane dla danego przebiegu/wieku eksploatacji- nie wymagaj od ogólnodostępnej bazy w ASO "wypaczeń" w stylu nie wymieniony rozrząd ponieważ jeśli była przewidziana jego wymiana to powinno to nastąpić. Po prostu poprzedni włąściciel chciał przyoszczędzić i myślał że ktoś się nie zorientuje.
nie -to dowodzi niechlujstwa ASO że nie odnotowało tego faktu w systemie a powinno skoro odstąpiono od jednego z istotniejszych elementów przeglądu. Inna sprawa że jak masz wątpliwości co do konkretnego zapisu masz info które ASO go zrobiło i wówczas możesz ustalić szczegóły. Pod warunkiem że książka i zapisy w niej zawarte są prawdziwe.
Tak na marginesie -wszyscy kupujący używane auta domagają się serwisowania w ASO, tylko nagle jak kupują już auto to w 90% przypadków nigdy już auto ASO nie zobaczy.
nie przypisuj tego ASO alfy- praktycznie w każdym ASO tak jest ale jako hit powiem Ci, że w pewnej niemieckiej grupie samochodów ASO może "korygować" historię serwisową- kumasz co to oznacza w pl warunkach.:D
Do sprzedania niedługo (przed końcem roku) będzie moja Giulietta z 2011:
1.4 MA, Distinctive, Pakiet Sport, drugi komplet kół zimowych - oryginalne 16'' stalówki Afa + kołpaki.
Przebieg 108000, pierwszy właściciel.
Miała dwie przygody parkingowe - naprawiane w ASO i wymienioną szybę przednią po odbiciu kamyka. Wszystkie przeglądy były robione w Carserwisie.
Cena 41000. Nie zejdę z ceny bo tyle dostanę od dealera jak zostawię przy odbiorze kolejnego auta.
Wrzucam, bo może ktoś właśnie szuka;)
Pakiet Sport czyli Brembo 330? + 16"? Coś mi tu nie gra
Według katalogu z 2011 Pakiet Sport zawiera :
- alufelgi 17" lub 18"
- czarne wnętrze z panelem ze szcztkowanego aluminium
- nakładki aluminiowe na pedały
- sportowe zawieszenie
- reflektory przednie z ciemnym wykończeniem
Alcantara, a nie mikrofibra, no chyba, że zwrot "mam tapicerkę w szmatach" nabiera w Twoim aucie nowego znaczenia :D
W przedliftowych te półskórzane fotele były jak najbardziej połączone z mikrofibrą, a przynajmniej tak nazywano ten materiał. Mikrofibra to nie tylko ściereczki do czyszczenia kurzu.
Czyli to nie jest welur/alcantara tylko jakiś drobny materiał tekstylny tak?
Tak, ma bardzo gęste włókna.
Czy ktoś z Was miał okazję jeździć Giuliettą w wersji halogen i xenon - jak wygląda porównanie tych oświetleń nocą? Dużo lepsze są xenony w ARG czy też raczej kwestia tylko tego doświetlania zakrętów?
Ja nie miałem okazji jeszcze porównać ich nocą więc ciężko mi samemu wyrobić opinię. Do tej pory śmigałem Audi z xenonami (B7,A5,C7) i jak dla mnie jazda nocą z takim zestawem to bajka ale znów pojawiają się coraz częściej opinie, że w kompaktach nie widać różnicy.
widać i to znacznie!!! jest różnica ogromna!!
Moja oferta już nieaktualna.
Alfa znalazła nowych właścicieli, pewnie wkrótce dołączą do forum.
Witam Panowie.
Skradziono Alfa Romeo Giulietta w nocy z 11/12.12.2016r. w Katowicach na ulicy Dąbrowskiego...
Kolor: Czerwony
Rok Produkcji: 2013
Silnik 1.4 120 KM + LPG (firmy Stag)
nr. rejestracyjny: RZE 11095
nr VIN: ZAR94000007198025
Dodaje tą wiadomość, bo być może rzucił się komuś gdzieś w oczy taki samochód (o tym nr. rejestracyjnym). Jak również, aby ktoś się nie naciął gdyby czasem auto trafiło do sprzedania...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/12/77.jpg