Cytat:
Dzisiaj trochę 'polatałem' Julką bo było 'ciepło' więc dobry czas na pomiary... ;-)
Jadąc spokojnie (tryb Normal) przez Wa-wę PŁD-PN odcinek mierzony ok. 40km coolant 78-82*C a olej po rozgrzaniu trzymał przedział 87-90*C, bez zielonej fali ;-(
Podczas harców poza miastem - max temp oleju wyciągnąłem przez moment 103*C (temp zewn. pokazywało w szczycie 32,5*C) wtedy coolant max 87*C - to wszystko na Dynamicu i na 4-ce przy 6k rpm+ ;-) i klima non stop. Po 'odpuszczeniu' i nawet jadąc szybko ale na 5-6 biegu temp oleju spada szybko do 96-97*C a coolant wraca do 82-83*C.
Nadal jestem pod wrażeniem skuteczności systemu chłodzenia Julki ;-) bo nawet w tym upale i po harcach przed zatrzymaniem daje się olej wychłodzić szybko nawet do 92*C (kilka km umiarkowanej jazdy na koniec).
Ciekawostka, że 1,5 godzinny postój po trasie prawie 100km w jedną stronę w tym upale zbił temp coolanta i oleju o 21*C odpowiednio z 83 do 62 i z 93 do 72 (bez podniesionej maski ale tyłem do słońca ;-) pomiary na włączonym silniku przed zatrzymaniem i po ponownym uruchomieniu po przerwie.