A jak jest ze wskazówką w tbi? U mnie pompuje do 1.3 i minimalnie spada do 1.25. Wcześniej albo nie zwracalem na to uwagi albo wydawało mi się że było ciut więcej
Printable View
A jak jest ze wskazówką w tbi? U mnie pompuje do 1.3 i minimalnie spada do 1.25. Wcześniej albo nie zwracalem na to uwagi albo wydawało mi się że było ciut więcej
Odświeżam z pytaniem o lokalizację czujnika doładowania w 2.4. Jest w tym samym miejscu co 1.9?
Do ilu wam pompuje na 5 biegu? Mi na każdym biegu pompuje do ok 1.5 a na piątym trochę niżej.
To u mnie chyba coś jest nie teges bo jak wdepnę w podłogę to trzyma 1.6 chyba że odpuszczę gaz...coś z czujnikiem?
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] - prawdopodobnie jest wszystko ok. Budowanie doładowania zależne jest od biegu. Na niższych masz pewnie przebicia. Oczekiwana max w twoim sofcie to 1.4b
[MENTION=41712]Lechter[/MENTION] - 2.0 pracuje w serii na trochę wyższym ciś. od starszych. Max to 1.7b czyli po za skalą i tak ;)
Tyle,że na 6 biegu pompuje wyżej niż na 5 i lepiej się zbiera.
U mnie na 5 i 6 biegu jak wcisnę do dechy to czasem turbo zbierze sie do maxa w 3 krokach i to czuć przy przyspieszaniu. Czasem też "zatańczy” przy końcu skali i to też czuć w trakcie jazdy. Sprawdzałem w FESie to oczekiwana wartość doładowania pokrywa się ze zmierzoną. Inaczej sprawa wyglądaja podczas spokojnej jazdy na 2k obrotów. Wartość zmierzona jest wyższa o ok 300mbar od oczekiwanej. Auto bez ekologii po jakimś programie. Na hamowni wyszło 215km i 480Nm. Seria 200 400. Wyczyściłem dziś czujnik ciśnienia doładowania i zobaczymy (był uwalony szlamem).
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
To pokaż logi, 4,5,6 bieg
Każdy od 1500 obr z gazem w podłogę do 4000
Będziesz potrzebował długiej drogi :)
Mi wskazanie "tańczyło", gdy miałem uszkodzony przepływomierz, po odpięciu przepływomierza problem zniknął. W FES nie bardzo dało się to wszystko wychwycić – próbkowanie danych jest za małe (tylko 1-2 odczyty na sekundę).
A czy może być tak, że nieumiejętne usunięcie DPF (lub ostry program) w 2.0 może powodować odczyty w okolicach 1.6? Czy są one prawidłowe? Jechałem raz jedną 2.0 i przy depnięciu na 4 biegu na autostradzie stale utrzymywało się doładowanie 1.6 (praktycznie w całym zakresie obrotów >2000).