Szukam bardzo dobrego specjalisty z Wrocławia lub okolic Świdnicy, który ogarnął by mi geometrię/kąty w mojej Alfie. Auto mam obniżone, i z przodu jest spory negatyw. Pomoże ktoś?
Printable View
Szukam bardzo dobrego specjalisty z Wrocławia lub okolic Świdnicy, który ogarnął by mi geometrię/kąty w mojej Alfie. Auto mam obniżone, i z przodu jest spory negatyw. Pomoże ktoś?
pafka, nic nie zrobisz. geometrii zawieszenia nie można regulować, możesz zmienić jedynie zbieżność. chyba że gdzieś dorwiesz customowe górne wahacze...
Ja u siebie ustawiam bardziej zbieznie ,bliżej 0.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Trafiłem chyba w miejsce gdzie mają pojęcie w temacie, ale rzeczywiście niewiele można zrobić z przodem u mnie - brak regulacji kątów. Można by coś rzeźbić, ale to nie ma sensu przy w sumie niedużym negatywie. Innej długości wahaczy raczej nie dorwę, no chyba, że ktoś ma namiar to proszę o info, ale one są właściwie nie do zdobycia.
Na razie umówię się do nich na ustawienie geometrii, i zobaczymy jakie wartości dokładnie wyjdą.
Jakim cudem mogą mieć inne pojęcie, skoro konstrukcja zawieszenia i fabryczne wahacze nie umożliwjają zmiany geometrii bez żadnych ich modyfikacji? Trzeba by było robić fasolki w otworach na śruby mocowania wahaczy, żeby dało się je ruszyć - wymieniałem takie zawieszenie i się przyglądałem, fabrycznie nie ruszysz nic.
I ważna rzecz - jeśli twierdzą, że Ci KPK i KWSZ ruszą to stój im nad głowami jak będą robić, żeby się nie okazało, że Ci zaczną ciąć albo frezować okolic mocowań wahaczy.
Fasolki w wahaczach? Nie słyszałem o tym. Z tyłu mam je już w amorach. Tak jak napisałeś, z przodu nic nie da się ustawić - jedyna opcja to modyfikacje, ale zostały mi odradzonei, bo usłaszałem, że ten mój negatyw prawdopodobnie nie wymaga ingerencji, spokojnie mogę na nim jeździć. Zobaczymy co wyjdzie po ustawieniu tyłu i pomiarze całości.
Kto ma namiar na dobrego blacharza we Wroclawiu? Potrzebuje zrobic próg w 166 jeszcze przed zimą a bedzie tam trochę grzebania i wzmacniania.Potrzebny mi ktos solidny kto zna się na swoim fachu.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Ani blacharza ani zakladu gdzie luzy zaworowe ustawią dobrze nikt naprawde we Wroclawiu nie zna??
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Starachowskiego 21
Potwierdzam. Kątów w GT się nie reguluje. Teoretycznie, aby zlikwidować kąty należy wymienić wszystkie wahacze z przodu, ale... nikt nie da gwarancji, że kąty się wyzerują. I tu jest problem bo negatyw powoduje ścinanie bieżnika opon od wewnątrz i szybszą ich degradację. Ja tak mam u siebie. Rozmawiałem z wieloma magikami i temat okazuję się ciężki do wykonania. Nawet po założeniu nowych wahaczy, wystarczy parę razy wjechać w większe dziury i nastawy geometrii mogą się rozjechać...
chyba ich poniosło, musiałyby się pogiąć wahacze albo rozjechać całkiem tuleje. jedyne co by można zrobić to customowe wahacze, ale tego raczej nikt się nie podejmie....
Kto w Poznaniu sprawdzi i usunie mi bledy na komputerze? Nie moge zostawic auta na pare dni, zeby to posprawdzac, najlepiej, zebym mogl podjechac po 18, znacie kogos? :)
poznań w dolnośląskim nie jest...
Wpisalem w zLy temat.. od wczoraj myslalem czemu nie widze mojego posta
Jakie powinny być koszty wymiany klocków/tarczy przód (zaciski ATE)/ tył (standard) we Wrocławiu?
Koło stówki za oś
Oddawał ktos turbinę do regeneracji do MOTO-PRESS koło Wrocławia?
pogadaj z monster turbo, ztcp robią na częściach meletta.
Ok,dzieki. To moto press ktoś mi polecił i tak pytam.
Witam, poleci ktoś jakiegoś dobrego elektryka samochodowego na terenie Wrocławia? Potrzebuje ogarnąć pare rzeczy m.in klima i centralny. Ktoś, coś?
Ja polecam zakład naprawy tłumików Bałtyk. PHU. Kołodziejski W. mieszczący się przy ul. Góralskiej 46. Dziś tam byłem z pierdzącym wydechem. Do wymiany 2 śruby na obejmach rury wydechu. Śruby zapieczone, jedna pęknięta i końcówka w gwincie została. Robota zrobiona czyli grzanie, cięcie, wykręcenie pękniętej śruby. Do tego sprawdzono cały wydech, dorobili uchwyt skręcany pomiędzy katem a łącznikiem elastycznym oraz wymienili/dorobili obejmę z na wydechu środkowym bo licha była. Aaaa i ustawili końcówkę na środku bo nie podobała się panu :)
Robota która zajęła lekko ponad godzinę i za którą krzyknięto 80zl więc śmiech na sali.
Bardzo polecam bo prowadzi go starszy pan który wie co robi.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Że tak spytam... Widzisz coś spektakularnego w takiej robocie? Robisz z tego człowieka niesamowitego specjalistę z kosmosu...
A co znaczy spektakularnego? bo dla mnie żaden mechanik nic nie robi takiego. Wszystko co robią mechanicy jak masz warunki i wiedzę możesz zrobić sam. Wahacze, hamulce, rozrząd wszystko robię sam bo mam warunki na nowym serwisie dużego dealera. Z tłumikiem odpuściłem bo nie potrafię spawać.
Byłem dziś na Sołtysowickiej to cena kosmos, w RR gdzie zawsze jeździłem i było pełno marudzenia na Alfę czasu brak więc trafiłem z polecenia tam.
Podobało mi się podejście do klienta i pojazdu gdzie nie musiałem pytać co jeszcze do roboty tylko on sam pokazywał co trzeba zrobić na już. Ja nawet nie wiedziałem że w tym miejscu był uchwyt i olał bym to nie wspomnę o dorobieniu obejmy bo jej nie miałem.
Pokaż mi mechanika który z własnej inicjatywy powie tu brakuje i dorobię taką.
Załącznik 241383
Wielu robi swoje i wyjazd bo następny czeka. Także ja go polecam bo stosunek ceny do jakości i podejścia na mega plus.
Panowie szukam kogoś kto mi zregeneruje wahacze przednie dolne i zrobi to dobrze. Macie jakieś namiary ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zregeneruje tzn co? Wymieni sworznie i tuleje?
A nie lepiej kupić nowe? Z tego co pamiętam to wymiana sworznia w wahaczu o tej konstrukcji nie kosztuje mało.
Rergeneracja odblysnikow. Gdzie dobrze i w rozsadnej cenie zrobie to we Wroclawiu? Odblysniki mam juz zdemontowane.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post426078
- - - Updated - - -
Zadzwoń tam i się dowiedz.
http://vacmet.4b.pl/39_248_0_12104/r...chodowych.aspx
Tak, ja też do vacmet wożę.
kilkanascie postow wyzej ktos polecal wlasnie vacmet i nawet linkiem rzucil niestety nieaktywnym stad pomyslalem,ze tej firmy nie ma tym bardziej,ze wygooglowac mu sie nie udalo ale teraz widze,ze jednak dzialają.Dzieki wielkie! [emoji481]
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Dzień dobry.
Pełna diagnoza i sprawdzenie zawieszenia (stuka z przodu, z tyłu, trochę nosi, miękki tył).
Uderzać jak wcześniej pisano na Ślężną (Floryn) czy ktoś poleci kogoś innego?
Diagności na stacjach odpadają, dla nich wszystko jest tip top...
Pozdrawiam.
Witam, czy ktoś w ostatnim czasie malował całe auto (w grę wchodzi też wyklepanie wgnieceń na blotnikach) we Wrocławiu lub okolicach i może polecić wykonawcę? Jaki może być orientacyjny koszt w przypadku 166?
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka