Nie, jednak nie HD:/
Co mówisz o RTS? Że nie będzie okazji sprawdzić gw bo dobre?
Printable View
Nie, jednak nie HD:/
Co mówisz o RTS? Że nie będzie okazji sprawdzić gw bo dobre?
Nie miałem nigdy dolnych RTS-ów , wiec nie jestem w stanie udzielić rzetelnej informacji na ich temat.
Natomiast z górnymi były "jaja" więc napisałem że jeśli są tak samo dobre jak te górne...:D
Ok. Co więc lepszego niż TRW będzie? Lemforder tylko?
Panowie, piszecie o dolnych wahaczach w wątku o górnych. Wszystko się miesza i nie wiadomo kto co pisze i które opinie czego dotyczą....
Ajj, fakt. Nie zwróciłem uwagi, że to temat o górnych. Sorry za offtop!
Pojawiły się u nas w ofercie wahacze Magneti Marelli do wersji przed liftem (do tej pory tego nie robili).
Może ktoś z forumowiczów chce zostać króliczkiem ? :-)
Po ile :)?
H
Meyle HD sa tylko jako górne. Do 159 zapraszam.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
A mają oba rodzaje ? jak to się sprawuje , masz reklamacje jakieś ?
a propos górnych wahaczy Fasta- jeden poleciał po niecałych 2kkm, drugi się jeszcze trzyma.. Dzisiaj poszedł do reklamacji. Ma ktoś jakieś doświadczenia z reklamacjami Fast'ów? Nie wymigują się od zwrotu kasy? :)
A Ty kupowałeś od producenta ? chyba nie . Więc to zależy od podejścia sklepu a nie "Fasta".
Jako kupiec i sprzedawca, mogę powiedzieć że Fast to jeden z niewielu dostawców
gdzie jest doskonały kontakt z PRAWDZIWYM działem reklamacyjnym, są chętni do współpracy a reklamacje są rozpatrywane wnikliwie i stosunkowo szybko.
Także od tej strony - jak najbardziej na plus :).
Witam mam na sprzedaż nowiutki wahacz przedni górny prawy firmy ruville (przedliftowy) zakupiony w inter- carsie. Mam również końcówki drążków kierowniczych firmy moog również z inter-carsu. Chętnych prosząco kontakt 737 496 736 lub mcbil@op.pl a i jeszcze zestaw naprawczy do tylnych prawych drzwi cały ślizg wraz z linkami nóweczka (pasuje do tylnych prawych jak i lewych nie ważne kombi czy sedan)
Niecale 500zl za oryginał to dobra cena?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5730634239
Czy mozna taniej?
ori górne z litwy - 20 tyś km i tłucze ( 19/40/235) eibach pro kit - nigdy wiecej dużych felg nigdy więcej obniżania auta. Mam dość tego auta - głaszczesz go , omijasz dziurki, dbasz o ciśnienie, wymieniasz z górnej półki, pielęgnujesz , zalewasz wszystkim co najlepsze i zdzira i tak zrobi swoje. Paranoja...
pierw były vemy - które po założeniu nie dały rady wyjechac z warsztatu - myślałem że koła mi odpadły, zgrzyt tłuk jakich mało - leżą nowe w garażu bo zamówiłem ori z Litwy. założone, błoga cisza do czasu. Na litość boską po 20 tyś??!!. Ostatnio wymieniłem kpl sprzęgło i 2mas, nowe oryginalne, super w końcu będzie git- nie nie jest, wadliwy zestaw stuki puki dzwonienie. i tak ze wszystkim... a auto ma niewiele ponad 100tyś PEWNEGO przebiegu :/ - PS oddam za 15tyś zł!!!! dobra ale temat nie o tym sorry za ot.
To reklamuj te wahacze , 20 tysięcy to dobre jak na zamiennik a nie oryginał.
Żaden problem zajechać przy takim przebiegu jak ktoś nie potrafi jeździć dieslem
No widzisz, tu Cie zagadują a tam klikają :) a który masz rodzaj wahacza ?
Rocznik 2006 wiec chyba ten starszy
dwumas i sprzęgło wymieniane przy 100tyś. Od zakupu (40 tyś wstecz) były denerwujące stuki przy zmianie biegów. Wszystko po sprawdzane i nawet profilkatycznie powymieniane jak np (poduchy). Skrzynia precyzyjna gładko chodziła i dalej chodzi nie haczy nie wyje na żadnym biegu to został mi tylko dwumas ze sprzęgłem. Po zdjęciu skrzyni okazało się że ów komplet był w niezłym stanie. a że części już dawno kupione i raz mi się sprzęgło delikatnie uślizgneło to stwierdziłem wymiane ( w sumie z mojej winy bo zachciało mi się ostrego startu z 2 biegu na światłach - nie to auto tego nie potrafi). Oczywiście nic nie pomogło a po 300km od wymiany dodatkowo sprzęgło zaczęło dzwonić na ciepłym silniku. wahacz miał delikatny ledwo wyczuwalny luz , nie pukał ale moje pedantyczne głupie myślenie podpowiedziało mi żeby ustawić idealnie geometrie- wymienie , a co nawet dwa. Niestety ale to nowy nabywca zawsze ponosi konsekwencje jazdy poprzedniego właściciela. Zresztą wymiana sprzęgła po 20tyś km od wyjazdu z salonu i wtrysków po 40 tyś świadczy tylko o tym jak te auto było użytkowane przez pierwszego właściciela- Belga. Albo miał go dość po 60 tyś bo wiecznie coś mu było.
Tak, przedzmianowy
51787336 i 51787337
u Litwinów są po 583 zł
Wg mojej strony 337 to lewy
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Waha...ORYGINAL/18212
Moim zdaniem to idź do salonu i kup nowa sztukę to bedziesz miał super bajer bez problemów tylko czytaj warunki gwarancji co jest wyłączone z warunków typu zawias sprzęgło itd. a poza tym z tego co piszesz to jakoś mi się nie chce wierzyć ze kupujesz nowe ori klamoty i tak szybko padaja po tak małym przebiegu.
Może to jest tak jak z moim znajomym który sprzedał auto kumplowi czyli AR 159 jtdm 150KM, mocna sztuka fabryczna bo miała w serii 170KM u Cinka dmuchnięta na 200KM i 400Nm.Ten co kupił oczywiście bardzo dba i delikatnie obchodzi się z dwumasem ale co parę dni opowiada jak to skilował jakiegoś paska lub inne tdi ze skrzyżowania ze startu zatrzymanego.
Może to tak jest i wszystkie ori klamoty padają.
I po co miałbym wymyślać bajki o oryginałach? Mogę podesłać skany paragonów/faktur ale przeciez nie o to tu chodzi. To jest forum wymieniamy sie opiniami i ja piszę swoją. A ja jak zwykle mam pecha. Coś nawaliło nie wiem co i dlaczego choć mogę sobie różne przepowiednie snuć że koła że lubelskie masakryczne drogi że sprężyny. Fakt jest taki że padł ( nie sprecyzowałem) prawy górny oryginalny wahacz po 20 tyś. w takim razie czy towar podlega gwaranacji? ( jak im udowodnie że w ciągu roku przejechałem 20 tyś a nie 200? )
W przypadku zakupu w Polsce masz prawo reklamować w ciągu 24-m-cy. Jak jest w przypadku zakupu na Litwie - nie mam pojęcia.
- - - Updated - - -
W przypadku zakupu w Polsce masz prawo reklamować w ciągu 24-m-cy. Jak jest w przypadku zakupu na Litwie - nie mam pojęcia.
numer vin , zużycie środka, oryginalne wykazy przeglądów i zabranie auta z pod domu Belga raczej nie może się mylić- choć w tym świecie już nic mnie nie zdziwi. ok ale temat nie jest o moich problemach z autem. Jak ktoś chce ciągnąć dyskusje to zapraszam na priv.