Tez tak mialem ale nie uzylem :(
Printable View
No zobaczymy co tam chlopak wymysli, moze byc tylko problem z tym prawem jazdy cala reszte da sie zalatwic. Mi nie wystawili po angielsku, musialem tlumaczyc ale to akurat byl broker w PL a nie konkretna ubezb.
LogBook już wysłałem ale mam ten świstek co się od niego odrywa, jeśli chodzi o tłumaczenie to nie ma problemu bo siorce powiedzieli że przetłumaczą :P na samego mnie to chciała mnie tylko AXA i wyszło 2500 jurków, z mamą broker mi coś rozkminił i mnie przyjeli w Avivie :P
Zalatwiaj, moze sie uda. Bez ubezp raczej nie proponuje takiej trasy robic.
Zadzwonię jutro do brokera może mi koleś coś doradzi :) trzeba mieć wiarę
A co do tego przeniesienia to na jakich to jest zasadach ?? Bo współlokator ma Bume w AXA i pewnie mógłby tak przenieść tylko nie wiem na jakich to jest zasadach. Czy znajomy dałby rady przenieść ubezpieczenie ze swojej Bumy na mnie nawet na 1 dzień :P
- - - Updated - - -
Tyle co wiem to że do ubezpieczenia nie potrzeba LogBooka bo można go bez problemu dostarczyć później i po wysłaniu powinien przyjść do 10 dni, ja czekałem dość długo ale to przez chłopa bo trochę późno wysłał :P
- - - Updated - - -
Bez ubezpieczenia napewno nie będę robić takiej trasy, zbyt ryzykowne.
W przypadku nowo zakupionego auta jedziesz na ubezp. poprzedniego wlasciciela. Ciezko by bylo ubezp auto przed zakupem. Tam byl dysk z ubez. tego murzyna. On zreszta na tym jedzil tylko zbieral mandaty za brak taxu.
skad taka informacja? :P
dlatego ubezpieczalnie same radza dzwonic odrazu aby zmienic dane samochodu po kupnie nowego... na dysku tego nie masz bo w 24 h nie zalatwisz ale w systemie jest....
zadzwoncie do axa - jest chyba polska linia. Wiem ze mozesz wykupic 30 dni na inna osobe ( nie pamietam ceny ale chyba 2 lata temu bylo to 30 euro). Ja mialem taka opcje jak chcialem zalatwic znizki.... tzn zrobic to na znizkach Mamy ;) i wazne zeby byla opcja w aucie ze mozesz sobie wyciagnac dysk i wsadzic do innego auta osobowego ;)