No zobaczymy co tam chlopak wymysli, moze byc tylko problem z tym prawem jazdy cala reszte da sie zalatwic. Mi nie wystawili po angielsku, musialem tlumaczyc ale to akurat byl broker w PL a nie konkretna ubezb.
LogBook już wysłałem ale mam ten świstek co się od niego odrywa, jeśli chodzi o tłumaczenie to nie ma problemu bo siorce powiedzieli że przetłumacząna samego mnie to chciała mnie tylko AXA i wyszło 2500 jurków, z mamą broker mi coś rozkminił i mnie przyjeli w Avivie
![]()
Zalatwiaj, moze sie uda. Bez ubezp raczej nie proponuje takiej trasy robic.
Zadzwonię jutro do brokera może mi koleś coś doradzitrzeba mieć wiarę
A co do tego przeniesienia to na jakich to jest zasadach ?? Bo współlokator ma Bume w AXA i pewnie mógłby tak przenieść tylko nie wiem na jakich to jest zasadach. Czy znajomy dałby rady przenieść ubezpieczenie ze swojej Bumy na mnie nawet na 1 dzień
- - - Updated - - -
Tyle co wiem to że do ubezpieczenia nie potrzeba LogBooka bo można go bez problemu dostarczyć później i po wysłaniu powinien przyjść do 10 dni, ja czekałem dość długo ale to przez chłopa bo trochę późno wysłał![]()
- - - Updated - - -
Bez ubezpieczenia napewno nie będę robić takiej trasy, zbyt ryzykowne.
Ostatnio edytowane przez Mefsito ; 03-04-2013 o 19:12
W przypadku nowo zakupionego auta jedziesz na ubezp. poprzedniego wlasciciela. Ciezko by bylo ubezp auto przed zakupem. Tam byl dysk z ubez. tego murzyna. On zreszta na tym jedzil tylko zbieral mandaty za brak taxu.
skad taka informacja?
dlatego ubezpieczalnie same radza dzwonic odrazu aby zmienic dane samochodu po kupnie nowego... na dysku tego nie masz bo w 24 h nie zalatwisz ale w systemie jest....
zadzwoncie do axa - jest chyba polska linia. Wiem ze mozesz wykupic 30 dni na inna osobe ( nie pamietam ceny ale chyba 2 lata temu bylo to 30 euro). Ja mialem taka opcje jak chcialem zalatwic znizki.... tzn zrobic to na znizkach Mamyi wazne zeby byla opcja w aucie ze mozesz sobie wyciagnac dysk i wsadzic do innego auta osobowego
![]()