Niestety tak :(
Biała buda, grafitowe felgi i czarne wnętrze.
Printable View
Po pierwsze coś te Twoje liczby kłamią jednak. W listopadzie w Europie sprzedan 2tys Giuli. Nie jest to spektakularny wynik, ale zarówno różni się od Twoich liczb, jak i jest za okres kiedy nawet nikt nie mógł się przejechać benzyną, bo ich nigdzie nie było. Rozumiem też ze sprzedaż to auta odebrane przez klienta - przy 3-4 miesięcznym oczekiwaniu tak naprawdę dane za listopad pokazują sprzedaż za lipiec, może sierpień, a wtedy po pierwsze ludzie są na wakacjach, a do tego w salonach dopiero co pojawiały się pierwsze testówki i to tylko w dieslu. Nowszych wyników jeszcze nie ma (http://carsalesbase.com/european-car...-romeo-giulia/)
Po drugie, wielu tu ma już alergię na Twoje w kółko powtarzane pesymistyczne komentarze, narzekania, wróżenie tragedii i tym podobne. Nie pisz staletego samego, każdy zna na pamięć Twoje opinie. No i ogólnie, trochę więcej wiary i optymizmu, AR wprowadza model po swojemu, też mi się wiele rzeczy nie podoba, ale tak już jest, a ciągłym narzekaniem na forum nie zmienisz tego.
Nie wiem czy było. Pobrałem ze strony instrukcję do Gulii i tam nie znalazłem pojemność bagażnika. Oglądałem w salonie Gulie i bagażnik w stosunku do 159 wydaje mi się bardzo płytki.
Ta instrukcja w polskiej wersji językowej? Możesz dać link?
- - - Updated - - -
W załączeniu zdjęcie z ubiegłotygodniowej Rzeczpospolitej. Alfa Romeo jako marka, która zajęła 3 miejsce pod kątem wzrostu (%) sprzedaży w porównaniu do poprzedniego roku.
W sumie procentowo cieszy, jednak wolumenowo nie robi szału. Patrząc na liczbę sprzedanych aut przez Jaguara czy MINI, AR ma potencjał, żeby sprzedawać co najmniej 200 tys. aut - i tyle zresztą sprzedawała jakieś 15 lat temu.Załącznik 220455
Pytam cie po raz dziesiąty i nadal unikasz odpowiedzi - jaki jest klient docelowy BMW 3 i Audi A4?
Tylko jasno proszę, definicja, jaki jest target i jaki jest odbiór auta w danej grupie społecznej, do której jest skierowane. Konkretne dane bez bełkotu w twoim stylu typu "co raz więcej osób", "dużo ludzi" czy "prawie każdy".
Dasz radę, czy jednak nie? A może używasz pojęcia, którego nie rozumiesz? To akurat by mnie w ogóle nie dziwiło, ale czekam na odpowiedź.
Polska oficjalna wersja do pobrania z tej strony http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx?id_language=9
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Oficjalne liczby za 2016 rok:
http://fcagroup.pl/media/aktualnosci...lym-2016-roku/
Łącznie sprzedano 66 200 sztuk, z czego ok. 10 500 to Giulia oferowana w drugiej połowie roku.
10 500 jak na tak biedną oferowaną konfigurację w pierwszych miesiącach sprzedaży to fajny wynik.
159 w pierwszym roku 6525 sztuk, weszła do salonów chyba w okolicach sierpnia.
Alfa ma potencjał, żeby sprzedawać auta, jeśli tylko rozszerzy gamę modelową. I tak się dziwie, że ktoś jeszcze kupuje stare Giulietty i Mito. Nie chodzi o to, ze są to słabe samochody, bo na pewno nadal są najładniejsze w swoich klasach, ale są po prostu stare, a lifty niewiele auto odświeżały.
Czyli wychodzi ze w grudniu w Europie sprzedali znowu cos ok 1900szt Giulie (suma wlacznie z listopadem z left-lane byla cos 8600szt w Europie).
Za niedlugo ruszy USA, mam nadzieje ze benzyny tez zaczna sie sprzedawac skoro weszly wlasnie na testowki w salonach.
Pytanie czy 2017 to bedzie powiedzmy 40tys szt czy 100tys (159 miala ok 65tys z tego co pamietam, a wszedl w 2006 juz SW ktory na pewno pomagal w sprzedazy).
W polowie roku bedziemy duzo wiecej wiedzieli o tym czy Giulia jest hitem czy nie.
Zaraz będzie Anderson i napisze: dramat. Nikt nie kupuje Giulii.
Wysłane z mojego SM-A500FU
co do tego możemy być pewni :)
Patrząc na poniższe zdjęcie nowej Micry, dla szarego użytkownika nie ma sensu przepłacać za Giulię* :D
Załącznik 220528
http://images.caricos.com/a/alfa_rom..._1920x1080.jpg
*oczywiście piszę z humorem
Srsly? Ja kupowałem Julkę rok temu i w tym segmencie oraz cenie nadal nie ma nic fajniejszego (mówiąc o samochodzie do codziennego poruszania się, a nie bicia rekordów na Ringu) - napisałbym nawet, że ta analogowość Giulietty to jej duża zaleta. Bo nowsze samochody, które oglądałem, coraz bardziej przypominają smartfony na kołach. Mercedesa G ludzie jakoś kupują...
- - - Updated - - -
Z tym się zgadzam, sam bym nie wziął, ale powinny być w opcji, bo biednie to wygląda w porównaniu z Mazdą 3 na przykład, nie wspominając o V40.
Moim zdaniem sprzedaż na poziomie Jaga przy obecnej gamie modelowej jest naprawdę OK - tylko jestem ciekaw, co by było po wycofaniu, jak niby planował Sergio, Julki i MiTo - bo jak na razie to 80% sprzedaży.
Srsly. Nikt Ci przecież nie zabrania kupować, ale faktem jest, że sprzedaż każdego auta po 2-3 latach od wprowadzenia na rynek zaczyna gwałtownie spadać, bo po prostu traci świeżość.
Wspaniałe 159, nad którym wszyscy się spuszczają i jest "ponadczasowe"
2014 13
2013 297
2012 4.143
2011 10.433
2010 15.034
2009 25.708
2008 42.309
2007 65.802
2006 57.329
2005 6.525
Mito:
Alfa Romeo
MiTo
2015 13.839
2014 16.950
2013 17.884
2012 25.173
2011 40.425
2010 51.994
2009 62.122
2008 13.282
Julka nieźle się trzyma:
Alfa Romeo
Giulietta
2015 41.767
2014 40.941
2013 45.920
2012 60.665
2011 78.911
2010 33.168
159 miała trochę większą konkurencję w segmencie, moim zdaniem - poza tym nagle przestali je produkować, a i wybór pod koniec też był żaden, podobnie jak teraz w Citroenie C5 np. MiTo faktycznie przydałoby się odświeżenie, bo ono już w momencie debiutu nie było najlepsze w klasie, ale Giulietta nieźle się trzyma - tylko właśnie pod względem systemów elektronicznych wyraźnie odstaje.
Nie, to dotyczy każdego jednego auta. Czy to Golf, czy to BMW, czy cokolwiek innego. Ludzie generalnie chcą jeździć nowymi autami, a nie nowymi starymi autami.
Mercedes-Benz
C-Class
2015 173.011
2014 136.474 - nowy model
2013 120.285
2012 159.190
2011 171.450
2010 144.680 - lift podciąga sprzedaż
2009 147.077
2008 206.381
2007 176.927 - nowy model
2006 141.258
2005 176.108
2004 216.634 - brak konkretnego liftingu, sprzedaż pikuje
2003 220.168
2002 251.173
2001 277.463
2000 191.124 - nowy model
1999 159.225
1998 200.267
1997 197.965
Informacja z Niemiec Auto, motor und sport - Best Cars 2017 Mittelklasse - Mercedes C-Klasse und Alfa Giulia sind Siegertypen
http://www.auto-motor-und-sport.de/n...-10143240.html
FCA opublikowało raport finansowy za 2016. Myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Wyższy dochód, mniejsze zadlużenie. O samej Alfie nie ma za dużo, ale bardzo ciekawe dane pokazano na temat Maserati:
Sprzedaż widelca rośnie w bardzo szybkim tempie. Jeśli historia lubi sie powtarzać, to Alfa jest w dobrych rękach i sprzedaż powinna rosnąć, a głównym motorem napędowym na początku będzie zapewne Stelvio, a nie Giulia.Cytat:
Increase in shipments primarily driven by launch of all‐new Maserati Levante with significant increases in all regions: China (+91%), Europe (+37%) and North America (+14%)
Amerykanie uwielbiają rzadkie samochody.
Alfa za oceanem to rzadkość... pamiętam minę kolegi z Kaliforni, który był strasznie podjarany AR jak przyjechał do Polski... mimo, że sam nie posiada samochodu i nie jest jakimś moto-świrem.
AR może nie będzie jakimś hitem sprzedaży w USA, ale baaaaaaardzo podciągnie sprzedaż FCA.
Quattroruote też już coś o tym opublikowało 26/01/2017 - w tonie pozytywnym
Gruppo FCA Risultati 2016: utile record, consegne stabili
http://www.quattroruote.it/news/indu...e_stabili.html
Coś o tym jak Giulia radziła sobie w rodzimej Italii w 2016 r.
Alfa Romeo Giulia numero uno in Italia tra le berline Business
In base a quanto emerge dai dati pubblicati dal ministero delle Infrastrutture e dei Trasporti in collaborazione con gli esperti dell’Aci, Alfa Romeo Giulia nel segmento delle auto Business ha totalizzato nel 2016 la bellezza di 3.144 unità. Da sola insomma la berlina del Biscione ha fatto quasi meglio delle tre rivali tedesche messe insieme. Mercedes Classe C, Bmw Serie 3 e Audi A4 hanno totalizzato infatti 4.721 immatricolazioni nel canale Business.
Un po’ mene marcate le differenze tra Alfa Romeo Giulia e le rivali tedesche se si guarda al mercato delle vere e proprie flotte aziendali. Infatti li la Giulia ha raccolto 1.905 unità, davanti a Mercedes Classe C con 1.249 unità, BMW con 1.047 e Audi che ottiene appena 442 immatricolazioni.
http://www.clubalfa.it/22646-alfa-ro...aziendali.html
Dostalem odpowiedz od FCA na pare pytan, wiec przekazuje tu to co Was moze zainteresowac.
Misano Blue (oni nazwali "kolor z reklamy TV") bedzie dostepny do zamawiania od polowy lutego. Mimo ze nie pytalem, to dopisali ze beda tez wtedy dostepne nowe wnetrza - ciekaw jestem co wymyslili.
Katalog w formie papierowej ma byc dostepny rowniez wtedy, i ma zawierac nowe kolory/wnetrza.
serio chcesz spekulacji? poczekaj cierpliwie bedziesz mial pewna wiedze. moje info w zamierzeniu byli dla tych co akurat chca zamawiac - moze lepiej wstrzymac sie te 3 tygodnie i zobaczyc co nowego jest do wyboru.
Szkoda, że tak długo uzupełniają katalog. Niestety potrzebowałem faktury balonowej w grudniu i nie mogłem czekać.
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
Pytanie bardziej kierowane miało być do Ciebie. Nie znam całej korespondencji.
Dopinam wersję super i miałem zamawiać pod koniec tego tygodnia.
Tak naprawdę to interesowałyby mnie tylko fotele z lepszym trzymaniem i podp lędźwiową - zastanawiam się na ile to możliwe.
Jak nie wiadomo to trudno.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
jakby ktoś chciał zobaczyć jak wygląda Giulia w Alfa Red z czerwonymi półskórami:
http://www.autotrader.co.uk/classifi...20ROMEO&page=1
A tutaj bardzo "dostojna" konfiguracja:
http://www.autotrader.co.uk/classifi...=GIULIA&page=1
... nie za dobrze. przekombinowane z czerwonym
niebieski jest bardzo ok, mocno się skłaniam ku niemu, przy okazji obserwując występowanie w przyrodzie - nie ma ich za dużo
a to wnętrze miażdży system:
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post1926291
Nie wiem czy było, więc napiszę.
Dowiedziałem się dlaczego 280KM ma prędkość max. 240km/h i zegary do 260km/h.
Wszystkie Alfy poza Giulią Q klepane są w USA w amerykańskich fabrykach z ich specyfikacją aut nowych na tamtejszy rynek. Ograniczenie prędkości do 150mil/h, czyli owe 240km/h.
Tyle ode mnie.
Dziś widziałem w ruchu dwie Giulie. Stały w korku i mogłem się dobrze przyjrzeć autom. Nie mam czasu na macanie ich w salonie ;) Jak dla mnie zero podobieństw do BMW, zostało to "coś" z poprzednich Alf. Bardzo oryginalny wygląd, wyróżniający się w tłumie innych aut. Pojazd sprawia wrażenie dużego - mógłbym je porównać do np. BMW 5. Kolor ciemno niebieski rewelacyjny, czerwony tandetny ;)