Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

FCA opublikowało raport finansowy za 2016. Myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Wyższy dochód, mniejsze zadlużenie. O samej Alfie nie ma za dużo, ale bardzo ciekawe dane pokazano na temat Maserati:

Increase in shipments primarily driven by launch of all‐new Maserati Levante with significant increases in all regions: China (+91%), Europe (+37%) and North America (+14%)
    Sprzedaż widelca rośnie w bardzo szybkim tempie. Jeśli historia lubi sie powtarzać, to Alfa jest w dobrych rękach i sprzedaż powinna rosnąć, a głównym motorem napędowym na początku będzie zapewne Stelvio, a nie Giulia.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Amerykanie uwielbiają rzadkie samochody.
    Alfa za oceanem to rzadkość... pamiętam minę kolegi z Kaliforni, który był strasznie podjarany AR jak przyjechał do Polski... mimo, że sam nie posiada samochodu i nie jest jakimś moto-świrem.

AR może nie będzie jakimś hitem sprzedaży w USA, ale baaaaaaardzo podciągnie sprzedaż FCA.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał wawraf Zobacz post
    FCA opublikowało raport finansowy za 2016. Myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Wyższy dochód, mniejsze zadlużenie. O samej Alfie nie ma za dużo, ale bardzo ciekawe dane pokazano na temat Maserati:

Sprzedaż widelca rośnie w bardzo szybkim tempie. Jeśli historia lubi sie powtarzać, to Alfa jest w dobrych rękach i sprzedaż powinna rosnąć, a głównym motorem napędowym na początku będzie zapewne Stelvio, a nie Giulia.
    Możesz podać linka do tego raportu finansowego ?

Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał wawraf Zobacz post
    FCA opublikowało raport finansowy za 2016.
    Quattroruote też już coś o tym opublikowało 26/01/2017 - w tonie pozytywnym

Gruppo FCA Risultati 2016: utile record, consegne stabili

http://www.quattroruote.it/news/indu...e_stabili.html
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Amerykanie uwielbiają rzadkie samochody.
    Alfa za oceanem to rzadkość... pamiętam minę kolegi z Kaliforni, który był strasznie podjarany AR jak przyjechał do Polski... mimo, że sam nie posiada samochodu i nie jest jakimś moto-świrem.

AR może nie będzie jakimś hitem sprzedaży w USA, ale baaaaaaardzo podciągnie sprzedaż FCA.
    W 2011r. byłem Mito w Rzymie na spotkaniu w międzynarodowym towarzystwie. Amerykanie interesowali się mocno autem.

Też uważam, że Gulia w USA będzie się dobrze sprzedawać.
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 27-01-2017 o 14:14

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Coś o tym jak Giulia radziła sobie w rodzimej Italii w 2016 r.

Alfa Romeo Giulia numero uno in Italia tra le berline Business

In base a quanto emerge dai dati pubblicati dal ministero delle Infrastrutture e dei Trasporti in collaborazione con gli esperti dell’Aci, Alfa Romeo Giulia nel segmento delle auto Business ha totalizzato nel 2016 la bellezza di 3.144 unità. Da sola insomma la berlina del Biscione ha fatto quasi meglio delle tre rivali tedesche messe insieme. Mercedes Classe C, Bmw Serie 3 e Audi A4 hanno totalizzato infatti 4.721 immatricolazioni nel canale Business.

Un po’ mene marcate le differenze tra Alfa Romeo Giulia e le rivali tedesche se si guarda al mercato delle vere e proprie flotte aziendali. Infatti li la Giulia ha raccolto 1.905 unità, davanti a Mercedes Classe C con 1.249 unità, BMW con 1.047 e Audi che ottiene appena 442 immatricolazioni.

http://www.clubalfa.it/22646-alfa-ro...aziendali.html
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Dostalem odpowiedz od FCA na pare pytan, wiec przekazuje tu to co Was moze zainteresowac.

Misano Blue (oni nazwali "kolor z reklamy TV") bedzie dostepny do zamawiania od polowy lutego. Mimo ze nie pytalem, to dopisali ze beda tez wtedy dostepne nowe wnetrza - ciekaw jestem co wymyslili.
    Katalog w formie papierowej ma byc dostepny rowniez wtedy, i ma zawierac nowe kolory/wnetrza.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Dostalem odpowiedz od FCA na pare pytan, wiec przekazuje tu to co Was moze zainteresowac.

Misano Blue (oni nazwali "kolor z reklamy TV") bedzie dostepny do zamawiania od polowy lutego. Mimo ze nie pytalem, to dopisali ze beda tez wtedy dostepne nowe wnetrza - ciekaw jestem co wymyslili.
    Katalog w formie papierowej ma byc dostepny rowniez wtedy, i ma zawierac nowe kolory/wnetrza.
    A sądzicie, że te nowości zahaczą o golasa i super czy tylko o veloce?
    Ostatnio edytowane przez Trevor ; 30-01-2017 o 14:52

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

serio chcesz spekulacji? poczekaj cierpliwie bedziesz mial pewna wiedze. moje info w zamierzeniu byli dla tych co akurat chca zamawiac - moze lepiej wstrzymac sie te 3 tygodnie i zobaczyc co nowego jest do wyboru.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Szkoda, że tak długo uzupełniają katalog. Niestety potrzebowałem faktury balonowej w grudniu i nie mogłem czekać.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk