ale czujnik jest po lewej stronie u mnie chyba ze jest miejsce na wkrecenie drugiego po prawej gdzie jest rozrusznik :) byloby super :)
Printable View
ale czujnik jest po lewej stronie u mnie chyba ze jest miejsce na wkrecenie drugiego po prawej gdzie jest rozrusznik :) byloby super :)
Rozrusznik jest po przeciwnej stronie ale jak wsadzisz długi magnes to pewnie się przyklei bo spadnie i tak na dół. Czujnik mam bo jest inny w 16V więc jak coś to na PRIV .
Witam.
Piszę tutaj bo pewnie jakbym założył nowy temat dostane kolejne ostrzeżenie:P:P
Otóż chodzi o to.
Zaczęły się od wczoraj ostre przymrozki. Telefon od kobiety - Alfa nie chce odpalić. W niedziele chodziła normalnie. Odpalała od strzała, nie było z nią problemów.
Podam co się dzieje. Przy próbie odpalenia tylko słychać dźwięk kręcenia rozrusznikiem, w ogóle, nawet na chwile nie ma momentu aby załapała. Spróbowałem odpalić na gazie i odpalił, ale wiadomo jak to na gazie przy -15 stopni trzeba trzymać na pedale gazu aż silnik osiągnie przyzwoitą temperaturę.
Nawet gdy silnik osiągnął np. 60 stopni, wyłączyłem go i próba odpalenia na benzynie, znowu nic, kręci i nie może załapać. Wykonałem taki manewr. Odpaliłem na gazie podczas dodania gazu przełączyłem na bene i chodził na benzynie. Po tej próbie zgasiłem i ponowna próba na benzynie, wtedy odpalił. Czy jest to przyczyna takiego przymrozku że nie może odpalić czy jakaś inna??
Proszę o pomoc bo ja jestem słabym mechanikiem a kobita musi jeździć czymś do pracy.
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Może jakieś kiepskie paliwo z wodą masz:Di pompa paliwa nie domaga od mrozu :D
to moze ja tez sie podlacze pod temat :P wczoraj nabylem alfke 33 z silnikiem 1.3 na gaznikach z lpg i dzisiaj rano juz pierwszy problem... nie odpalila 8((( wczoraj na cieplym silniku palila od 1-go strzalu ale postala cala noc na mrozie rano probuje na paliwku, ssanie zapodalem i... lipa:/ tzn rozrusznik krecil zaczynalo lapac na cylindrach ale na tym sie skonczylo... w koncu rozladowalm aku i nigdzie nie pojechalem:( gosciu od ktorego kupilem autko mowil ze jemu palila przy niskich temp bez problemu wiec co jest grane :|?: boje sie ze jutro rano bede mial powtorke z rozrywki....
Może bendix od ssania, albo gdzieś woda przymarzła na dyszach w gaźniku.
Zgasiłeś auto na benzynie?? Tez stawiam na wodę w ukłądzie paliwowym.
No i najprawdopodobniej woda w paliwie, Już pali od strzała:) Do tankowałem kobiecie benzyny PB98 i jak kupie denaturat to doleje z 200 ml i po problemie. Tak mi się zdaje:)
Pozdrawiam
Witam.
Mam taki problem dzisiaj rano odpalilem moja alfe bez problemu. Dojechalem do pierwszego skrzyzowania i zgasł, a teraz nie chce odpalic wogole. Moje pytanie jest nastepujace: Czym to moze byc spowodowane??
ewentualnie co trzeba by wymienic, sprawdzic lub przeczyscic?? z gory dzieki pozdr.
zaznaczam iz mam alfe 33 1.7 16v boxer z 93r. benzyna