-
hmm.. mam podobny problem z tą wodą czasami jak ulewa czy coś to widziałem że właśnie jest woda jak zacznę wszystko rozbierać,wymienie uszczelki które chyba z ASO będę musiał zamawiać itd..myślę że będzie wszystko ok, a z częściami jest miernie tylko allegro,ale już zamawiałem lampy na przód to złe dostałem, zderzak też przedni zamawiałem to jakiś uszkodzony szmelc przyszedł,jest po prostu katastrofa...znowu obrzydliwie wielki wydatek się szykuje..
-
Tylko powiem ci kolego że to nie przez uszczelke klapy tylko właśnie przez lampy i możliwe że jeszcze masz zatkane wężyki do odprowadzania wody jak rozbierzesz tylną tapicerke to będziesz widział.Ja jak czyściłem wszystko to zdzierałem te uszczelnienie profili u mnie niestety były oznaki korozji
-
1 załącznik(i)
No niestety koszta są na chwilę obecną wydałem 1480 zł, a koszt całkowity to 2000zł (dlatego tak długo mi schodzi z tym:) ), ale że się uparłem i jakaś idea mną kieruje to dokończę projekt jak trzeba.
Pierścienie założone goetze, a co do pompy to zobaczymy za chwilkę.
Załącznik 119387
Ale jak patrze na to, że ludzie podniecają się golfem IV 1.9tdi z przebiegiem 180 tysi! (na bank) To deceniam swoje autko i wierze, że warto.
-
larry wymień wszystkie sprężynki zaworowe parę groszy więcej ale uwierz że będziesz miał z głowy ponowne rozkręcanie ...
-
Panowie, zbliżam się do rozruchu i proszę o pomoc. Mianowicie chodzi mi o olej.
Wiem, że nie zawsze olej zalecany przez producenta jest najlepszy, dlatego zwracam się do Was z pytaniem o to jaki będzie najlepszy:)
-
Ja zalalem Valvoline max life 10W40 ;), ale kolego lary mało szczegółów podajesz co.z.popychaczami? Gdzie za.ile.ja kupuje po 50 zł sztuka napisałeś ze uszczelniacze wymieniasz a gdzie dostałeś?podawaj jakieś ceny chyba że to kolega kolegi załatwił..;p? Mam boxera juz 6 rok ok.13 tysięcy poszło na naprawy koszta są dalej teraz.wymieniam zawór wydechowy popychacz i uszczelniacze bo coś zaczął tyrkotac nie mam pojęcia jak zrobić kapitalny remont za 2 tysiące..mnie 4 tłoki z Włoch kosztowały 1700zl...reszty nie wspomnę;),jak to obserwuje bo marnie widzę ten remont a ty.? I powiedz tez co z.ta pompa wyszło bo ponoć była w opłakanym stanie..nie zrozum mnie źle ale ja tylko zbieram informacje ktore dla mnie posiadacza 20letniego boxera są bardzo ważne.pozdrawiam i czekam na dalsze informacje
-
"autoszlif radom", tam zamawiam części. Jakich szczegółów potrzebujesz? Odpowiem jak tylko będę umiał.
Koszty dużo większe, mimo, że nie liczę robocizny, a tłoków nie wymieniałem, nie licząc uszkodzonego, ale to był używany więc nie wspominam. Chyba już się zgadzamy:)
Olej miałem na myśli na dotarcie, mineral? po ilu km zmienić? a Potem chyba Motul.
Pompa, niestety tylko używka z allegro zostaje.
A i dzięki za dialog, rozumiem co masz na myśli, ale nie wiń mnie za początkową naiwność. Pozdro!
-
maxlife 10w40 sprawdza sie swietnie w tym silniku
-
Witam, dzisiaj odpaliliśmy auto:) Także udało się. Uważajcie na miski olejowe, bo jak się okazało to właśnie wgięta miska zatkała cmok pompy oleju. Teraz trzeba pomyśleć nad osłoną.
Olej na dotarcie zalałem total 10w40, a po zmianie przejdę na pełny syntetyk Valvoline.
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i uciekam delektować się tym jakże pięknym dniem:)
-
Wrzuć jakiś filmik jak chodzi boxer po remoncie :)