No sporo kasy i dlatego nie chcialbym je wydawac wiedzac , ze jest ddobry :? w sumie mam gwarancje do lipca. Obowiazkowo musze porownac dzwiek paskow z inna alfa najlepiej tez 2.0.Cytat:
Napisał puotek
Printable View
No sporo kasy i dlatego nie chcialbym je wydawac wiedzac , ze jest ddobry :? w sumie mam gwarancje do lipca. Obowiazkowo musze porownac dzwiek paskow z inna alfa najlepiej tez 2.0.Cytat:
Napisał puotek
No i przyszedł i na mnie czas z wymianą rozrządu, bo auto kupione raptem 3 tygodnie temu. Zamierzam wymienić komplecik (2.0 TS): balans z napinaczami, pasek rozrządu z napinaczami, wariatorem i pompę wody, tylko nie mam pojęcia gdzie to robić. Czytałem, że wypadałoby żeby człowiek się znał na alfach i... dzwoniłem do jednego serwisu gdzie niby już to robili i sobie zaśpiewali za samą robocizne 400zł - nie wydaje Wam się to troche wygórowana cena? http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/03/31.jpg Jaki jest NORMALNY koszt takiej usługi? Wydaje mi sie ze nawet aso fiata taniej by wzięło. Ano właśnie.. czy w ASO istnieje opcja żeby wymienili rozrząd na częściach które im dostarcze sam?
Może znacie jakiś warsztat na śląsku co robią dobrze alfy i nie zdzierają? ;)
Koszt czesci to okolo 850zl + olej i filtry
ja zabieram się definitywnie za wymianę rozrządu. mam pytanko czy wielorowkowy pasek z napinaczem i rolką też wymieniać? We wrocławiu w Irbisie chcą za robotę 350 zł za części (pasek rozrządu, rolka, napinacz, pasek balansu z rolką, wariator, pompa wody, simeringi) 1272 zł. w sklepie u siebie te same części ale bez wariatora i simeringów dostane za 682 zł + do tego wariator z netu za 360 zł. Opłaca się? wszystko na Ina do tego olej Maxlife i filtr oleju. tylko co z tym paskiem wielorowkowym bo to dodatkowe 382 za czesci plus pewnie robota
mi w serwisie boscha krzykneli za wymiane 1200 zl. w tym siedem czesci pasek,wariator itd. w tym robocizna 380 zl reszta czesci..
Paska wielorowkowego nie musisz wymieniać o ile jest w dobrym stanie.
Podobnie jego rolki i napinacze.
Postaram się na jutro sprawdzić Ci ceny części. Przypuszczam, że wyjdzie mniej niż 680zł
sory ze sie wetne... a co to wariator???
troche zielony jestem.. mam alfe od 6 m-cy ma okolo 60 tys full serwis ale nic w papierach o rozrzadze.. przewaznie auta z kolega naprawiam ucze sie na wlasnych bledach;) ale na belli wole nie.. przymerzam sie do rozrzadu i zbieram informacje wiec jak by mi ktos tak z polskiego na nasz co to wariator bo pompa wodna napinacz itp znajome nazwy
podziekowal piknie z gory..
wpisz w wyszukiwarke 'wariator'
pokaże tyle tematów, że za głowę się złapiesz ;)
Łatwiej będzie Tobie wyszukać i poczytać do poduchy niż mnie tłumaczyć pokolei o co w tym wszystkim chodzi ;)