A to przepraszam źle Cię zrozumiałem. Podgrzewacz jak najbardziej jest ok, miałem w poprzednim aucie i dawał radę :)
Printable View
A to przepraszam źle Cię zrozumiałem. Podgrzewacz jak najbardziej jest ok, miałem w poprzednim aucie i dawał radę :)
George - widziałeś moją bryke i wiesz, że ten silnik co w niej siedzi to najpopularniejsza jednostka Fiata, pakowana w tamtych latach do całej rodziny Fiat/Alfa/Lancia.
Błąd wywala jedynie po odczycie ecu - kod chyba PO404 - od egr. Po wyjęciu zaślepki całkowitej brak tego błędu:) Natomiast na zegarach nic się nie wyświetla (mam jeszcze starszy sterownik).
Troche mnie to wkurza, bo mam w domu teraz dwie takie bryki z tymi samymi silnikami i mój grzeje się zdecydowanie dłużej, a zwłaszcza jak przez pierwsze 3km po uruchomieniu zimnego silnika jadę spokojnie co by olej choć troche rozgrzać.
Termostat nówka Behr, sprawdzałem dzałem fesem jak się rozgrzewa i wszystko ok z termostatem po wykresie temperatury. Na dniach wyjmę zaślepkę bo to w sumie z 10 minut roboty. Przynajmniej na zimę będe bez.
pozdro.
o ile pamietam GT ma w wszystkich wersjach z dieslem dogrzewanie, włącza się je pokretłami na konsoli lub przyciskiem.
Majster, wybacz, ale nie pamietam jaki masz silnik, trochę ich od naszego ostatniego spotkania widziałem:)
przepływem spalin można sterować recznie lub elekrtozaworem, nie jest to trudne do zrobienia.
pzd.
George - ktorym pokretlem albo przyciskiem?
przycisk z znaczkiem odparowania szyb, po włączeniu wzrastaja obroty dmuchawy, wystarczy je manualnie zmniejszyć.
pzd.