i co sądzisz ? :)
Printable View
i co sądzisz ? :)
a to tyle oile z fotak pamietam:)))
Witam byłem dzisiaj w dwóch serwisach. okazało się że dwumasa i sprzęgło są w nie złej kondycji. temat który poruszyłem dotyczy katalizatora. jest on do wymiany na nowy lub puszkę rozporowa, koszt 180 zł z robotą wiec kamień z serca... :)
pozdro
a niespytałes ile dadzą ci za stary kat?
moment, moment... gdzie z tym byłeś? Zakładasz temat odnośnie spadku obrotów podczas przyspieszania, potem drugi z grzechotaniem spod maski przy zejściu do około 1300 obr/min i mówią Ci, że dwumasa i sprzęgło w dobrym stanie? Co w takim razie powoduje spadek obrotów podczas przyspieszania? No chyba nie katalizator... Jak dla mnie sprawa dość jasna - ślizgające się sprzęgło... byłeś w jakimś miejscu gdzie robią Alfy?
Siema
tak byłem w serwisie włoskich samochodów. mechanik stwierdził że dwumasa i sprzęgło jest ok. sprzęgło kilka razy się poślizgnęło po zakupie. ale teraz to ustało i turbo ciągnie bez lipy. co do zużycia dwumasy to khad wypowiedział się że taki sam dźwięk występował w jego aucie więc chciałem to zdiagnozować na podstawie doswiadczen uzytkownika alfy chyba normalne nie ? Nastepnie udałem się do profesjonalnego serwisu tłumików gdzie zdiagnozowali wade katalizatora i jutro jade ja usuwac. tyle w temacie dzieki za odpowiedzi