-
No właśnie nie widać żadnej nie szczelności. Jak raz zabulgocze po dłuższym postoju to później juz nie bulgocze wgl i nie widać żeby paliwe gdzieś leciało, a gdyby była jakakolwiek nieszczelnośc to byłoby to widać bo zarówno w układzie niskiego jak i wysokiego ciśnienia, ciśnienie jest na tyle dużo ze wysychaloby ropę w miejscu nieszczelności, a tego nie widać.
-
Dzisiaj wymontowalem pompkę zasilająca z baku i sprawdziłem szczelność przewodów paliwowych. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nawet sitko pompki po takim czasie nieużywania nie było mocno zabrudzone. Wyjalem tez cała szynę w celu wyczyszczenia, było tam trochę syfu, lecz dalej bez zmian.brakuje mi już pomysłów wiec obstawiam że niestety pompa wysokiego ciśnienia która zakupiłem jest również niesprawna, bo już nie ma chyba innej możliwości. Jutro odsyłam ja, czekam na zwrot kasy i kupuje druga. O efektach oczywiście poinformuje.
-
podaj oznaczenia z pompy mam w 100% sprawna jak będzie taka sama to się dogadamy :)
-
Najpierw przepraszam że tak późno odpowiadam ale jestem na etapie zakładania własnej firmy wiec czasu ciągle brak. Numery pompy to
CR/CP 1S3/R65/10-1S
0445010006
00-08-07B0100748005
-
ja mam :
CR/CP1s3/r55/10-1s
0445 010 007
01.05.16b 03696 45035
4C
Będzie pasowała ?
-
No właśnie to pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników. Pompa kolegi pochodzi z silnikia 1.9jtd ja mam 2.4jtd. Czy pompy się jakoś znacząco różnią? Czy można do mojego silnika założyć pompę od 1.9jtd i tez będzie dobrze?
-
Układ w JTD się sam ODPOWIETRZA. Dźwięk bulgotu miałem w dwóch przypadkach - w mojej Alfie jak i Ojca kiedyś.. w Obydwu przypadkach gdy zabrakło paliwa lub podczas wymiany filtra paliwa bez jego uzupełniania po przekręceniu kluczyka był słszyalny bulgot, az filtr nie zrobił się pełny.
-
No ok, bulgotanie bulgotaniem. Ale czy ktoś wie czy pompa od 1.9 podejdzie do 2.4??
-
Pompa od 2.4 ma większą wydajność
-
Tak czytam i kiedyś tez miałem problem z bulgotaniem. Okazalo się ze był syf w baku który zatykal dopływ paliwa przy koszyku pompki (ten zaworek na samym dole koszyka pompki). Może tez cos masz w baku. Musiałaby być to sporej wielkości rzecz wiec po wyjęciu pompki z koszykiem będzie widać.