a może powodem jest zbyt mocny nacisk na łożysko podczas obracania wirnika?
a może powodem jest zbyt mocny nacisk na łożysko podczas obracania wirnika?
Ale fuksa miales... Zobacz po naprawie jakiej firmy byla stara pompa i napisz na forum
No w niedziele na tace chyba będzie trzeba dać.
U mnie ori pompa wymieniona przy 170 na wszelki
Nieźle... Dobrze, że ja po zakupie 159 od razu wymieniłem rozrząd, filtry i olej. Po wymianie mechanior mówił, że w samą porę. Ale o rozrządzie sprzedający uczciwie mnie poinformował. Mam nadzieję, że szybko Alfa wróci na drogi.
Ładne felgi [emoji4]
Pompy w 1.9 i 2.0 są takie same? ja na SKF 30tyś i jak dotąd odpukać bez przygód
ja od razu po zakupie alfy wymieniłem wszystko w serwisie Alfy, oryginalny fiatoski rozrząd, pompa wody, wszystkie możliwe filtry i płyny, co za tym idzie to gwarancja!! zawsze pewna, oby! ;) Cena za wszystko była coś ok. 3600 (wszystko z najwyższej półki) ale dostałem rabat i zapłaciłem coś ok 1800zł bo koleszka pracował w dziale sprzedaży we fiacie :) teraz pracuje w mercedesie więc odpada już serwis alfy. Jak coś w przyszłości to będę uderzał do serwisu mercedesa ;)
Witam,
te wadliwe pompy SKF to tylko 2.0 czy też w 1.9? W jakich latach produkcji były wadliwe? Czy są szanse, że pompa z 2012r. może mieć wadę fabryczną wspomnianą tutaj w wątku?
OK, w takim razie kiedy pojawiły się te podróbki/od kiedy zaczęły się awarie?