-
Witam
Minęło trochę czasu i jeszcze nic nie zrobiłem w tym temacie bo były inne, ważniejsze
Teraz takie pytanie czy oryginalną wtyczkę (4 piny) można przerobić tak żeby pasowała do silniczka od H7 (3 piny) tak żeby to działało?
Czy może silniczek od ksenonu podejdzie do lampy H7?
-
ja bym kupił oryginalny reflektor xenon i nie bawił się w żadne przekładanie silniczków tym bardziej że od 300 zł już można mieć cały reflektor.
-
Pytanie czy z przetwornicą? Albo czy inna przetwornica działałaby w tym układzie?
W przyszłości na pewno wymienię ale chciałbym rozwiązanie tymczasowe i trochę tańsze
-
Nie mam silniczka ksenonowego na stanie więc nie sprawdzę czy pasuje (a nie chce mi się z auta wyciągać) ale spokojnie możesz zastosować inną przetwornicę. Oczywiście nie będzie to P&P ale przy odrobinie zdolności manualnych można. Kupujesz przetwornicę z adapterem D2S i montujesz. W wiązce znajdujesz zasilanie i je przelutowujesz do nowej przetwornicy. Kable przepuszczasz przez dodatkowy otwór z dławikiem i przetwornice możesz powiesić na starej.
-
Panowie w poszukiwaniu natknąłem się na lampę HELLA, zamontowane w aucie mam VALEO
czy rzeczywiście było dwóch producentów lamp a może i kilku?
-
Gdzie znalazłeś? Nie spotkałem się z hellą a przerzuciłem baaaardzo dużo lamp do 166. Są valeo (z lokiem alfy albo bez, zależy czy pierwszy montaż czy kupione potem) no i depo.
-
Znalezione na jednym z serwisów aukcyjnych i stąd moje pytanie, aby się upewnić
-
Może kogoś poniosło :) często sprzedawcy nie wiedzą co sprzedają.