Dpf nie mam. Silnik pracuje normalnie raczej. Może lekko głośniej.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Printable View
Dpf nie mam. Silnik pracuje normalnie raczej. Może lekko głośniej.
U mnie winny byl czujnik temperatury spalin.Bez turbo jechalem 500 kilometrow takze cisnij do miejsca docelowego i szukaj przyczyny.
Na 80% turbina się "ukręciła" i masz N/A.
Bez samochodu będzie to ciężko stwierdzić. Mam nadzieję ze się mylę.
Dzięki Panowie za zaangażowanie. Wróciłem do Łodzi na lawecie.
Moze to i głupie, ale nikt nie zaproponował zeby sprawdzic pierwsza rzecz jaka sie nasuwa do głowy czyli czy przypadkiem nie spadł wężyk z overboosta bo mi sie tak kiedys zdażyło i objawy były identyczne, tylko ze jak otworzyłem maskę to odrazu zauważyłem ze wężyk spadł i po założeniu wszystko wróciło do normy. Zakładam jednak ze to było sprawdzone jako pierwsze i tylko głupoty pisze :PPP
Pozdrawiam i zycze powodzenia w naprawie:)
Dzięki wszystkim za pomoc.
Niestety turbina się ukręciła bo latała za szybko.
Czemu ? Ano nie mam DPF oraz EGR.
Wszystko było by dobrze gdyby w puszkę po DPF panowie od tuningu który robiłem z pól roku temu włożyli jakiś katalizator o dobranych parametrach. A tak za dużo szło na turbo i przy mocniejszym obciążeniu padło.
Szkoda bo wystarczyło wtedy zrobić porządnie a nie zapewniać że będzie ok. Tak wydał bym parę stów więcej a tak kilka tyś.
Także do wszystkich którzy pozbywali się DPF a nie wstawili tam nic w zamian....beware!
Cos mi sie wydaje ze nie masz racji z ta logika, ktos bardziej kumaty odemnie zapewne ci to wytlumaczy.
Ciekawe, chodzę właśnie koło tematu usunięcia DPF, i z tego co się dowiadywałem to raczej nie montują nic poza wspawaniem złączki w puszce po filtrze DPF? Czy taki katalizator w dieslu koniec końców się nie zapcha? Swoją drogą przygotowany byłeś do diagnozy po mistrzowsku, jak nic świetna anegdota przy piwie będzie;)
Właśnie to mnie zastanawia i dlatego też nie protestowałem gdy wycinano mi DPF, wyłączano a potem nic nie wstawiano w zamian.
Nie zapycha się ponoć bo przecież zaraz przed nim jest katalizator oryginalny i on się nie zapycha.