jak tysiace innych aut
ale chetnie poznam zwiazek przyczynowo skutkowy
z reszta pewnie nie tylko ja
przeciez skoro to takie oczywiste to trzeba ostrzegac innych zeby nie powielali bledu
Printable View
jak tysiace innych aut
ale chetnie poznam zwiazek przyczynowo skutkowy
z reszta pewnie nie tylko ja
przeciez skoro to takie oczywiste to trzeba ostrzegac innych zeby nie powielali bledu
Powiem krótko : CINEK I WSZYSTKO JASNE.
Zaczyna się od check enginów a konczy się remontami.. Moja konwersacja z nim na ten temat nie miała sensu jak mnie zbywał, że ja swoim autem nie umiem jeździć ;)
A tu już druga 159, druga 2.0, druga rozp... w taki sam sposób za przeproszeniem :)
ja tam zadnych checkow nie mialem
klopotow z jazda tez
no ale kazdy moze miec swoje zdanie
mnie by bardziej zalezalo na konkretach i dowodach bo wtedy mozna dyskutowac
moze faktycznie cos jest z tymi 2.0 ale dopiero zacznie to wychodzic
tego nie wiem
ale daleki jestem od wyciagania takich wnioskow j.w.
poprzednie jakos jezdzi nadal a bylo meczone znacznie bardziej niz 9
Ja popieram Bociana, nie wyciągajcie pochopnie tak daleko idących wniosków, bo zszargać komuś opinię jest łatwo.
PS
Nie robiłem moda u Cinka - tak dla jasności.
Na fiatbravoklub jest masa poCinkowych 2.0 mocno jechanych z przebiegami i nie przypominam sobie takiego przypadku, jak u Bociana. A tu nawet nie ma diagnozy, a wnioski już są..
pzdr, tadzikpl
przypadek albo 2.0 tak ma,wmiare młody silnik i wady jeszcze nie wychodziły ,ciekawe czy i w tej jakie tłoki będą czy orginały czy jak u bociana
Ja tam nie mam nic do sameo Cinka przecież. Chodzi o fakty czipowania 2.0 w 9tce. Może coś z osprzętu jest inne niż w Bravo czy Insignii co wymięka. Nie wiem. Ale zaczynam marudzić na 2.0 a chciałem od Boćka :P