Własnie nie mogę zdjąc tylnego zderzaka, stanąłem na jednej śrubie dolnej z lewej strony (omknięty łeb) próbowałem piłką przeciąć, ale na leżąco to nie robota... musze poczekać na wolny podnośnik.
Printable View
Własnie nie mogę zdjąc tylnego zderzaka, stanąłem na jednej śrubie dolnej z lewej strony (omknięty łeb) próbowałem piłką przeciąć, ale na leżąco to nie robota... musze poczekać na wolny podnośnik.
A myślałem, że to moja 155 jest pordzewiała :pleasantry: ale skończyło się na wymianie prawego nadkola pod drzwiami i regeneracji nadkola wewnętrznego. Oczywiście cały środek już wyjęty do prania, czeka na cieplejsze dni w piwnicy.
Na szczęście kupiłem drugą na części.
Będe musiał kupić arkusze blachy i wyciac to pordzewiale nadkole i cos dorobić, ale tak szczerze mówiąc myślałem że będzie gorzej :D typu ruda na 50% podłogi, jest kilka dziur i zeżarte nadkole. nudził się nie będe jak będe robił podłoge :D
Kamil mały problem i ty odpuszczasz? Brzeszczo i dajesz :) 20 min i po robocie , facet z Ciebie czy Ci** ?
juz zdjęty, przecinak młotek :) od razu jak miałem auto na podnośniku to obstukałem zakole pod błotnikami, lewa strona ok, ale prawa....... Załącznik 188959
dasz sobie rade
Po ściągnięciu błotnika będzie trzeba odwzorować kształt blachy i wyciac to co jest skorodowane i wspawać po prostu świeżą blachę i porządnie zabezpieczyć
łeee widzę że auto do odratowania i "tragiedii" nie ma szkoda że nie robiłem zdjęć jak reanimowałem fiata tempre tam to podłoga to była rzeźba ;p
ale i tak szacun bo połowa polaczków już by ją oddała na złom i wyzywała by jaka alfa to jest gówno itp, tylko vw i wgl.
Będę odwiedzał tego posta i sprawdzał jak idą prace ;) Pamiętaj żeby dobrze zakonserwować spawy bo spaw niestety najszybciej rdzewieje ;p
Dziś zmagałem się w lakierni z błotnikami :) lewy udało się zrobić na gotowo :) a prawy za wcześnie obróciłem i lakier spłynał :/ za tydzień bede go matowił i na nowo lakierował oraz drzwi przednie prawe beda lakierowane za tydzień. efektu na zdjęciu nie widać bo mam za ciemny pokój :/ ale wyszedł super :D
Załącznik 189088Załącznik 189089Załącznik 189090
W dniu dzisiejszym zdemontowałem tylne błotniki. szybko poszło :) Korozja pod błotnikami rozwinęła się dośc mocno, trzeba wlew paliwa odwzorować, a z lewej strony mocowanie zderzaka. Błotnik lewy to złom, prawy może uda się odratować.
Załącznik 189146Załącznik 189147Załącznik 189148Załącznik 189149Załącznik 189150