-
Witam a u mnie podobny problem zakładałem dziś nowy aku bo stary już padł noni się zaczęło przy zamknięciu centralna mruga ale piszczy przez 3 sekundy i po chwili zaczyna wyć. Mam kluczyk od alarmu ale to nic nir pomaga idzie to dziadostwo jakoś wyłączyć sposobem?
-
Wydaje mi się, że takie sprawy rozwiąże tylko egzaminer, zdjagnozuję, usunię błędy i skalibruje bo Multiecuscan nie obsługuje układu alarmu;/ Ja u siebie chcę dezaktywować na stałe to zabezpieczenie objętościowe bo mnie denerwuje, wg książki serwisowej ta operacja dezaktywacji nie przynosi rezultatu
-
AlfaOBD obsługuje, ale już nie pamiętam co tam można zrobić, ostatnio robiłem to 2 lata temu na zlocie :)
-
Tyle że nie mam możliwości podłączenia pod kompa myślalrm że jest jakaś kalibracja guzikami itp... Wedle mnie nie musi mrugać byle by zamykało z pilota bez jakiś cyrkow.. Ale to od Rolaczenia aku by tak się stało?
- - - Updated - - -
Dodam że wszystkie zamki sie zamykają z guzika w środku tak samo.. Mam dwa kluczyki i na oby dwóch jest to samo
-
Maciejka miałem cos podobnego ostatnio. odłaczałem aku bo altka wyjmowałem. Jak podłaczyłem wszystko to własnie piszczało załączały sie przeciwmgielne i jak wchodziłem do srodka właczał sie alarm. Jak włożyłem kluczyk to przestawało. Chyba z 3 razy tak mi się stało pod garażem. Objechałem miasto, przyjechałem pod blok i wszystko wróciło do normy... Może jakiś spadek napięcia w układzie. Alfa stała tydzien bez aku.
-
To dzisiaj spróbuję takie coś zrobić
.. Czyli jest lipa bo nir idzie tego wyłączyć
-
Jednak nic nie dało.. Jak piszczy tak piszczal. Dioda koło schowka pracuje dobrze nie wiem co może być i od czego to się stało.. Kurcze od wymiany akumulatora kupiłem taki sam jakibyl
-
Edit. Odpalem kostki od drzwi kierowcy ryglowalem zamki ręcznie zamykałrm otwieralem rozlaczalem aku jeszcze raz i nie wiem już o co kaman. Kombinacja mar stop mar mar nie daje rezultatu tzn dioda da znać że coś tam się dzieje. Zamknąć idzie ale tylko z kluczyka z pilota zaraz po ryglowaniu piszczy i po kilku sekundach wyje jak szalony.. Bezpiecznik patrzyłem jest ok. A ta syrena jest pod przekaźnikami w bagażniku tak? Aha kluczyk od alarmu nie robi różnicy dla niego
-
a dioda pulsuje normalnie po zamknięciu drzwi z pilota ?
zerknij do instrukcji, tam jest rozpisana sekwencja mrugnięć jak pisałem wcześniej. A stacyjka w alarmie może być walnięta, jak i z resztą sama centralka alarmu.
-
Działa normalnie instrukcje już przeczytałem byko o kradzieży w zależności drzwi itd ale nigdzie nir pisało jak to naprawić. Poprzedni właściciel mówił że wyłączył to bo jego sąsiad miał głośny tłumik i wyła mu ale cały czas alarm był w pozycji off. Nic tam nie robiłem.