-
Przyjrzalbym się wiązce w drzwiach. Czy kable w tym gumowym przejściu są całe. Drugi pomysł to panel sterowania szybami od kierowcy do rozebrania i sprawdzenie czy tam nie ma jakiegoś bałaganu. Sklanialbym się najpierw w stronę panelu.
Wysłane z mojego HTC 10 evo przy użyciu Tapatalka
-
Cześć,
Miałem to samo w Brerze. U mnie pomogło odcięcie tak zwanego modułu komfort w zamku, znajdź porządnego elektryka powinien pomóc. Sam nie wiem nawet za co ten moduł odpowiada nie było żadnej utraty funkcjonalności.
-
Dzisiaj mnie tez dopadl ten problem.
2 dni temu zostawilem auto pod blokiem i wieczorem zorientowalem sie ze jest otwarte.
Myslalem ze to moja skleroza ale dzisiaj byl wymieniany rozrzad. Odebralem auto wrocilem pod blok i 3h pozniej dostaje telefon od sasiada ze auto stoi z po otwieranymi szybami.
Akurat w ten dzien zapalil mi sie check od dpfa . Zatkany na 106% wiec zostala wycinka.
Jak samochod byl na podnosniku zaczal sie sam otwierac w losowych momentach.
Na poczatku raz lub dwa przez 15 minut.
Pozniej juz coraz czesciej.
Wyciaglem baterie z kluczyka ale to nie to.
Wrocilem do domu (podczas jazdy spokoj).
Pomyslalem ze moze guzik na konsoli centralnej sie przycina, rozebralem konsole wypialem wtyczki. Przez czas rozbierania tego jakies 7 minut auto otworzylo sie chyba z 25 razy.
Odlaczylem akumulator odczekalem 6 minut i po podlaczeniu auto otworzylo sie po 10 minutach.
No to znowu odlaczylem i wyczyscilem klemy i akumulator papierem sciernym.
Jak narazie spokój.
Zobaczymy co przyniesie noc.
Jutro rano o 6 zawoze auto do ojca i bedzie na obserwacji.
Bo juz nie wiem czy klemy robia takie jaja czy troszke mrozu jest i alfa pobiera dane z wloch i mysli ze jest cieplo i otwiera szyby ;p
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
-
Mam to samo od kilku dni. Pod robotą wypinam klemę z aku, żeby nie otwarły się szyby. Robię na północ, więc wyciągnąć radio, albo nasrać do środka w nocy to nie problem...
-
Auto stało pod zakładem pracy całą noc byłem na parkingu 3 razy nie otworzyła się ani razu.
Od wczoraj na razie spokój po wyczyszczeniu klem. Ale zamek i tak idzie do wymiany bo po przekręceniu kluczyka nie dzieje się absolutnie nic w drzwiach. Dodatkowo taki patent: Zamykam drzwi z pilota pociągnę klamkę od kierowcy, otworze centralny to zostaje tylko otwarcie drzwi od środka ( z pozostałymi 3 nie ma tego problemu)
-
Witam, zaraz po zakupie swojej 9 miałem ten sam problem. Winnym okazał się zapasowy kluczyk który zaraz po zakupie trzymałem w aucie.
-
U mnie winny też jest raczej kluczyk. Zmieniłem na drugi i póki co szyby nie opadają samowolnie :) Podejrzewam po prostu słabą baterię pilota.
-
Wyprałem kluczyk w spodniach i miałem to samo. Suszenie ultradźwiękowe załatwiło sprawe i teraz jest ok ;)
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
-
Sprawa wygląda tak. Ostatnio z otwierania zmieniło się na zamykanie, sam zamykał się w losowych momentach.
Zawiozłem samochód na wymianę zamka w drzwiach kierowcy, ale dostałem tel że nic to nie zmieniło zamek nadal żyje własnym życiem. Jutro tam podjade i dowiem się coś więcej ale skoro to nie zamek to już nie wiem centralka?
-
[MENTION=66231]Daro0905[/MENTION] Sprawdzałeś same kluczyki?
Ja miałem takie przeprawy przez kluczyk. Zamykałem auto, szedłem do sklepu a jak wracałem to wszystkie okna były otwarte. Wygląda na to że problem był z przyciskiem Otwórz bo ten kiedy jest naciśnięty długo uruchamia funkcje "przewietrzanie" czyli otwiera okna.
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka