Nie.
Bo kluczyk jest prekodowany pod konkretne auto.
Jest obszerny temat o kluczykach. Polecam.
Printable View
Nie.
Bo kluczyk jest prekodowany pod konkretne auto.
Jest obszerny temat o kluczykach. Polecam.
Też tak myslalem, wymienialem baterie i nic nie pomoglo.
- - - Updated - - -
Niestety w ASO nie zakodują Ci innego kluczyka pod Twoje auto, tak bynajmniej mi powiedzieli.
- - - Updated - - -
A więc wynik końcowy jest następujący:
Po udaniu się z autem na lawecie do ASO, Panowie wyrobili kartę kodową na miejscu, koszt 260 zł. Natomiast mojego drugiego kluczyka nie dało się zakodować, wyszedł błąd: Aktualny TEG Reader nie jest ważny dla tego samochodu. Pan stwierdził, że kluczyk mógł zostać uszkodzony lub nie jest od tego auta.
Jedyne wyjście z sytuacji to zamówienie nowego kluczyka, czas oczekiwania to 3-dni robocze, koszt 1100 zł.
A nie mowilem :)
Jezeli kluczyk jest od tego auta to da sie cos zadzialac. Ale nie na odleglosc
Ponegocjowalem trochę z aso i spuscili z 1560 na 1360 brutto... wyrobienie karty kodowej + nowy kluczyk + programowanie kluczyka. I tak mnie to nie satysfakcjonuje :/ chyba jednak taniej będzie zatankować pełny bak i śmigać do Warszawy do kolegi @maly..
Cos sie da zrobic.
Witam,
Po rozebraniu obu kluczyków, dowiedziałem się że posiadają różne numery na układach scalonych.
Czy to oznacza że jeden kluczyk (nie działający) nie jest od tego auta i nie ma możliwości zakodowania go ?
sam nic nie zrobisz, wyślij body i ecu do jakiegoś specjalisty, może coś poradzi, tzn. wyłączy IMMO bo to chyba jest jedyna opcja przy jednym kluczyku i to nie z tego auta...
Co za numery? Na których dokładnie układach?
ID kluczyków porównuje się z danymi zapisanymi w pamięci samochodu i wtedy jest pewność.