Nie.
Bo kluczyk jest prekodowany pod konkretne auto.
Jest obszerny temat o kluczykach. Polecam.
Nie.
Bo kluczyk jest prekodowany pod konkretne auto.
Jest obszerny temat o kluczykach. Polecam.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Też tak myslalem, wymienialem baterie i nic nie pomoglo.
- - - Updated - - -
Niestety w ASO nie zakodują Ci innego kluczyka pod Twoje auto, tak bynajmniej mi powiedzieli.
- - - Updated - - -
A więc wynik końcowy jest następujący:
Po udaniu się z autem na lawecie do ASO, Panowie wyrobili kartę kodową na miejscu, koszt 260 zł. Natomiast mojego drugiego kluczyka nie dało się zakodować, wyszedł błąd: Aktualny TEG Reader nie jest ważny dla tego samochodu. Pan stwierdził, że kluczyk mógł zostać uszkodzony lub nie jest od tego auta.
Jedyne wyjście z sytuacji to zamówienie nowego kluczyka, czas oczekiwania to 3-dni robocze, koszt 1100 zł.
A nie mowilem
Jezeli kluczyk jest od tego auta to da sie cos zadzialac. Ale nie na odleglosc
Konwersje USA->EU
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Ponegocjowalem trochę z aso i spuscili z 1560 na 1360 brutto... wyrobienie karty kodowej + nowy kluczyk + programowanie kluczyka. I tak mnie to nie satysfakcjonuje :/ chyba jednak taniej będzie zatankować pełny bak i śmigać do Warszawy do kolegi @maly..
Cos sie da zrobic.
Konwersje USA->EU
Witam,
Po rozebraniu obu kluczyków, dowiedziałem się że posiadają różne numery na układach scalonych.
Czy to oznacza że jeden kluczyk (nie działający) nie jest od tego auta i nie ma możliwości zakodowania go ?
sam nic nie zrobisz, wyślij body i ecu do jakiegoś specjalisty, może coś poradzi, tzn. wyłączy IMMO bo to chyba jest jedyna opcja przy jednym kluczyku i to nie z tego auta...
Co za numery? Na których dokładnie układach?
ID kluczyków porównuje się z danymi zapisanymi w pamięci samochodu i wtedy jest pewność.
Konwersje USA->EU