Albo cos skopali przy wymianie rozrządu ;]
Printable View
Albo cos skopali przy wymianie rozrządu ;]
Moj mechanik twierdzi, ze szkod narobila pompa bo sie zatarla od oleju. Byla popekana od srodka i sie wylamala i uszkodzila kolo zebate walu i dalej juz poszlo. Twierdzi ze to przez "chujowy" olej jaki zalalem. Kupilem liqui moly top tec 4100 5w40. On twierdzi ze ten olej jest do dupy.
A co polecił? Castrola? Mobila? Shella? :Lol:
Wiem, wiem, ja jestem obeznany w wielu tematach m.inn olejowych. Sam sobie wybralem taki olej. Pewne jest to ze zrobiem dolewke ok 800ml catrola 5w40 bo braklo mi LM jak wymienialem olej , ale watpie zeby to bylo przez to. Mechanik mowil ze lepiej juz zalac lotosa niz LM :P Cos ponoc kiedys mial jakas przygode z tym olejem. Juz nie drazylem tematu. Czytalem sporo na temat tego oleju i same pozytywne opinie.
Kamien napewno nie zrobil tego spustoszenia bo napewno nie zdolalby rozwalic tak kola zebatego.
Dalej nie wiadomo co lub kto ponosi wine. Wiadomo tyle ze kolo zebate jest uszczerbione i wygiete oraz pompa sie rozleciala
Pompa nie rozsypuje sie z dnia na dzień. Dwa tygodnie temu robili rozrząd i nic nie zauważyli? Zmień warsztat lepiej
Gdzie serwisujesz auto?
Auto naprawione. Silnik w porzadku, nie oberwalo sie mu. Zalane motulem x-cleanem. Jak bede mial chwile to wstawie zdjecia kola zebatego i pompy oleju.