Nie wiem, wiem tylko że przez to kolejny raz muszę wyciągać skrzynie.
Podejrzewam rozwalony rozrusznik który szarpie koło zamachowe i dwu mase, samą gwu mase która wpada w rezonans albo wtryski.
Printable View
Ale rozrusznik zakreca i wrzuca silnik na obroty. Ja u siebie też to podejrzewałem, bo tak jakby odpalil ale jest te "trzepanie" i gaśnie. Miałem tak dwa razy do tej pory na dobrze rozgrzanym silnik tylko i wyłącznie. Mechanik się poddał przy wyjęciu rozrusznika, dlatego jeszcze nie dałem do sprawdzenia. Może to paliwo ? Coś się przycina i dlatego tak pracuje silnik i gaśnie ?
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
U mnie jest to samo ale czasem odpali tak jak na filmiku a czasem też odpala ale z dużym szarpnięciem silnika.I właśnie po tych ostatnich razach już po sprzęgle.
Paliwo chyba nie bo odpala tak tylko jak jest rozgrzany i to jest trochę mylące. Jakby był to czujnik położenia wału to kłopoty by były chyba także podczas jazdy.
Ktoś pisał gdzieś że może to być klapa gasząca.
Masz u siebie klapy wirowe i egr ?
Klap już nie mam. Egr jeszcze jest. I od tego sprzęgło Ci się posypało? Trochę dziwne.
Jak sprawdzić klape gaszaca ?
Nic nie wymialem. Zapalasz auto ze sprzeglem wcisnietym, więc uważam, ze to raczej nie może zepsuć sprzęgła/dwumasu. Ale możliwe, ze nie mam racji nie znam się na tyle ale tak mi się wydaje. Przy tych objawach do sprawdzenia egr/klapa gaszaca dostałem info
Rozumiem. Mimo to uważam, ze takie telepanie jest niczym w porównaniu do obciążeń układu przy jeździe itp.
Coś jest moim zdaniem nieprawidłowo składane. Spr Egr i klape gaszaca najpierw i daj znać. Ja może zajmę się tym w niedzielę