No to jest istota sprawy że gosć pomylił model do którego są lusterka. Ja nie zaglądałem do linka bo w opisie były lusterka do 145/146 dlatego przyjąłem że to sa lusterka takie jak w opisie
Printable View
POZIOM PALIWA.
Na 99 źle Ci wskazuje wskaźnik, to po pierwsze.
Po drugie jak masz poniżej 1/4 i wchodzisz ostro w prawy zakręt to normalne że szarpie :) Pompa jest z prawej strony i paliwo od niej odpływa więc auto szarpie. Zalej po korek i sprawdź czy pokaże Ci 1/1, z reguły wtedy też nie pokaże pełnego zbiornika.
co do wskażnika , słyszałem koncepcje że czasami to wina licznika ( od dwóch użytkowników to słyszałem z czego jeden zarzekał się ze po wymianie licznika przestała wskazówka latać ) Ja powiem tak , na przykładzie TD , że jak poziom paliwa w zbiorniku był ponizej ćwiartki to ostry zakręt i czasami zaświeciła sie na chwile lapka . Zbiornik w Alfinie jest duzy i palio potem gania tak że jepierdziele . Wiele razy było jak na trasie człowiek jechał spokojnie to paliwo było na ćwiartce a jak wjechał w miasto parę zakrętów to nagle zaczęło migać , świecić itd. W TS , generalnie rezerwa zapala się bardzo wcześnie :)
Może zacznę od tego...
- - - Updated - - -
I skończę na tym, tzn. na zalaniu całego baku.
Co mi się średnio uśmiecha, bo bak jest duży, a ja tym autem mało jeżdżę.
- - - Updated - - -
Przy żwawym ruszaniu ze skrzyżowania też się pewnie paliwo w baku bujnie.
W każdym razie Wasze odpowiedzi w tym temacie są uspokajające:).
Ja tu dodam parę słów od siebie odnośnie lusterek.Stelaż w elektrycznym na którym trzyma się szkło jest inne niż w manualnym i dla mnie nie podlega to żadnej dyskusji.Znam jednego takiego co przerobił manuala na elektryka choć zabawy trochu z tym miał.Następną ciekawostką jest to,że obudowy w elektrycznych też się różnią.Wiem,bo próbuję właśnie z 5 kompletów stworzyć jeden dobry.Różnica jest w mocowaniu przedniej do tylnej obudowy.Jedne na przedniej mają wypustki do wkręcenia śrubek drugie nie.Z tylną też są takie myki.Jest jeszcze jedna różnica,ale nie potrafię jej wytłumaczyć :)
Wymiana czujnika.
Najlepiej poświęć sie :) i zalej do pelna, zobaczysz co pokazuje i sprawdzisz spalanie oraz co pokazuje licznik przy jakim stanie. Oczywiście najlepiej na nowy sezon bo zima nie będziesz jezdzil. Sam tak robiłem bo używane czujniki to w większości to samo a nowy chyba 350zl, dla mnie niewarty takiej kasy za troche dokładniejsze pokazanie stanu :)
Kasztelan, dobry pomysł z tankowaniem na wiosnę:).
Na razie odpuszczę ten problem, bo ostatecznie jest to kwestia pilnowania wskaźnika: u mnie ćwiartka oznacza rezerwę. Mam trochę więcej paliwa i problem znika.
Powiem Ci tak.Ja w tej kwestii nie kombinowałem,ale jak pisałem wcześniej kolega mój to ogarnął.Osobiście pospawał bym ten stelaż.Nawet w najbardziej do dupy miejscu,w którym lubi pękać da się to zrobić.Jak to mówią jest to znal czyli gówno nie metal:) Mam taki pospawany i normalnie działa.Trzeba tylko zawieźć to do kogoś kto spawa aluminium.