-
Masa my przeciez tankujemy tylko redsy zurawinowe ;P A to przecie az plastik wygina :edziahaha:
W wersje z krzywym zlozeniem nie wierze. Koniec i kropka.
Jakby zderzak po calosci odstawal, byly za duze szczeliny czy cos - wtedy ok, zrypal ktos robote. Ale za duzo jest przypadkow gdzie wszystko ladnie spasowane i tylko w tym jednym miejscu sie plastik odksztalcil. Poza tym u mnie tak bylo juz jak kupowalem alfe (moze minimalnie mniej) . A w miedzyczasie zrzucalismy zderzak pod montaz nowych czujnikow parkowania. Spasowalismy wszystko na ile sie dalo (ogolnie masakra - w octavce czujniki zakladalem sam w 2h z przerwa na piwko i kilkoma na fajke- w 166 zeszlo ze 4h w dwie osoby!). I efekt taki sam przed i po zlozeniu. Jak dla mnie ropa gdzies sobie czasem pocieknie i te kilka kropel zatrzymuje sie w szczelinie na laczeniu. Ropa reaguje z plastikiem, to jest fakt. Dlatego dla mnie ta teoria ma sens.
-
Chłopaki. Tylko Wy tak macie. Zdjęć aut raptem kilka więc trudno coś wywnioskować ale jakoś wszystkim nie pieje. To że trochę odstaje to fakt i nawet jak się pedantycznie przyjrzałem to i u mnie jest nierówno. Tak jak masa pisze - to prawie nieuniknione po tylu latach. Proponuję poczekać na więcej zdjęć, przykładów. Kto jeszcze ma tak mega wygiętą końcówkę zderzaka jak kaac? Dawajcie zdjęcia obu stron. Ilu się znajdzie co ma tak?
-
2 załącznik(i)
-
Karol mój imienniku.. Ty masz 3.2
P.S. Miejsce, które zaznaczyłem palcem na zdjęciu jest śruba, i za śruba jest odkształcenie :)
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Sorry za OT chlopaki ale nie moge się powstrzymac - chyba do wojny bena vs diesel doszedl wlasnie probenzynowcom argument: "no i jeszcze im zderzaki odstają!..." :edziahaha:
-
:D :edziahaha:
Dobre, dobre!
-
-
-
3 załącznik(i)
Na moje to po prostu macie coś źle zmontowane, pourywane. Ja swojego zderzaka tylnego nigdy nie zdejmowałem i u mnie nic nie odstaje (ale nie wiem, czy w ogóle nie był zdejmowany). Tak wygląda brudne 2.4 JTD 10V FL 2005:
-
Nie twierdz, że coś mamy źle, ja ściągnąłem zderzak dwa razy między lewa a prawa po demontażu różnicy nie było tak samo u Lupusa, a mimo wszystko zderzak odstaje z prawej strony, więc jeżeli byłoby coś nie tak z drugiej też był odstawal.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka