-
Panie Maćku, a czy to normalne ze moje autko kreci tylko do 4,5 K obrotow, do 5 K nie ma szans zeby doszly ,odcina...dodam ze mam posadzony zawor overboost ,bo mialem jego blad przy MCSF i doradzil mi Pan jego wymiane ,moze to miec wplyw na to czy tak ma byc po prostu ze odcina przy 4.5 K ?
-
Do 5000obr/min każdy JTD dobije na II biegu - w tych silnikach nie ma odcinki tylko ograniczenie obrotów własnie przy 5000obr/min. Posadzony overboost to znaczy uszkodzony? - jeśli tak to to jest przyczyna twoich problemów
-
szybkie pytanie, przyspieszajac na 3/4 biegu, wiadomo silnik na pol sek. sie odcina, marchewa na chwile mrugnie i gasnie, wyskakuje blad przeladowania na kompie, ale jak auto tak kilka razy przegonie to nie mam juz problemu, czyli wystarczy przegonic dobrze silnik na rozgrzanym silniku i problem moze zniknac? czytalem ze problem moze byc jak ktos non stop w miescie jezdzi to musi czesem przegonic autko wlasnie z tego powodu? bo nie wiem czy wystarczy przegonic porzadnie autko w granicach 4000-4500 obr i nie myslec o tym, czy wyczyszscic turbine porzadnie, czy ja kompletnie zregenerowac. 3 opcje ktora wybrac?
-
Raczej EGR i czujnik ciśnienia doładowania wyczyść porządnie.
-
EGR mam zaslepione, ale moze i wystarczy sam czujnik wyczyscic