Zatem to będzie "2" na rysunku poniżej, gratulacje.
To rysynek dla 156 1.9 JTD.
Printable View
Zatem to będzie "2" na rysunku poniżej, gratulacje.
To rysynek dla 156 1.9 JTD.
W silniku TS 2.0 ten czujnik jest wymieniony w innej części dokumentacji, nainnym rysunku. Stąd pytanie czy w dieselu w ogóle jest użyty.
Zamieszczony rysunek jest dla:
ALFA ROMEO \ 156 \ T8 156 TD.ID. (1997-2002) \ 102 UKŁAD ZASILANIA I WYDECHU \ 10226/02 ZASILANIE
WTRYSKOWE M3 ,M5
czyli: 1910 JTD CF3 115CV
Kolega Maciek 156 w wcześniejszych swoich postach dużo pisał o czujniku położenia wału. Podawał jakie powinien miec parametry w określonych temperaturach.Przeszukaj forum w tym temacie, a będziesz wiedział wszystko.
---------- Post dodany o godzinie 15:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:29 ----------
U mnie występował podobny objaw z odpalaniem - przyczyną okazały się 2 przytkane wtryskiwacze.
Dziś wymieniłem czujnik położenia wału,10min roboty,koszty:105zł czujnik boscha i 10zł mechanik :D Na razie odpala jak talala:P
mówiłem ze do serwisu najlepiej :)
Witam,
krzys-krzys czy po tych kilku dniach od wymiany czujnika coś się zmieniło (ja swój odbieram niestety dopiero jutro bo w Toruniu jak dzwoniłem na miejscu nigdzie nie mieli-taki niefart).
A w między czasie strzelił wąż od intercoolera do kanału dolotowego (do wymiany jutro) - czy u was też wewnatrz tego węża osadza się olej? Do 2 miesiącach uzytkowania w silniku nie ubywa ale chciałbym się upewnić ze to nic groźnego.
koledzy mam pytanie założyłem nowy czujnik wału bosha i pomiary wskazują około 900 ohm na zimnym silniku a na rozgrzanym 1020 ohm czy ktoś sie orientuje czy to poprawne wskazania?
DZIEKUJE. Moj problem byl taki sam. za niskie napiecie na akumulatorze. Odpalilem alfinke na zaciąg i gwizd swist szał pał ;) Dziekuje jeszcze raz.