Też tankuje ale tylko do jazdy po mieście, na trasie czuć że żadna rewelacja ta benzyna od nich.
Printable View
potwierdzam LUKOil oszukuje, mam Alfe na LPG na lukoil robie okolo 280 KM na 32L i kiedys musialem zatankowac na orlenie i mile zdziwienie niby 7 gr roznicy ale 320KM zrobione od tamtej pory nie tankuje na LukOil....
Ja tankuję ON na Łukoilu od roku do dwóch diesli i żadnych problemów nie mam. Wcześniej lałem benzynę i też problemów nie miałem. Fakt faktem, że tankuję tylko na dwóch stacjach w W-wie (oczywiście jak gdzieś jadę to gdzie indziej). A lałem na róznych stacjach - Shellach, Orlenach itp - Vervy, V-powery - żadnej, ale to ŻADNEJ różnicy nie odczułem, ani w spalaniu ani w osiągach.
A Łukoil pewnie ma paliwo z Orlenu, tak jak praktycznie każda stacja (nie licząc wzbogacanych). To zależy raczej od stacji i jej kierownika...
W ostatniej kontroli paliw wśród "firmowych" stacjach paliw zakwestionowano jakość paliwa tylko na stacjach Lukoil. Jeśli dobrze śledzę prasę, to paliwo jest przywożone z Rosji. To wystarczy, aby tam nie tankować.
Ten który opowiadał Ci o dobrym paliwie w Rosji jeździł chyba KAMAZem.