Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Temat: LukOil oszukują??

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie LukOil oszukują??

Ostatnio jedna rzecz mnie na tej stacji co najmniej zdziwiła.. otóż znam swoją belle jak własną kieszeń i wiem co do kropli ile mam jeszcze paliwa w baku np na rezerwie itp. któregoś dnia podjechałem na Lukoil mając jeszcze około 8litrów paliwa w baku(rezerwa się jeszcze nie świeciła...) zatankowałem do pełna i weszło mi 62 litry... a zbiornik ma 63 i tyle mi zawsze wchodziło jak tankowałem prawie pusty bak. Ciekawe czy te gnoje nie oszukują jakoś na ilości podawanego paliwa...
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 26-06-2009 o 19:36 Powód: Bardzo proszę o nie używanie wulgaryzmów, patrz regulamin pkt. 10

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Jeśli już oszukują to nie LukOlil ogólnie tylko dana stacja i jej dystrybutory.
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

No tu masz na pewno rację bo zdarzyło mi sie to pierwszy raz i tylko na tej jednej stacji..

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

znajomy tez mial taki przypadek...

poszedl do obslugi
    mowi, ze to nie mozliwe zeby do jego baku weszlo tyle paliwa ile pokazywal dystrybutor, oczywiscie zlali go!
    ale powiedzial ze nastepnym razem tez bedzie u nich tankowal i jak sytuacja sie powtorzy zglosi to
    zgadnijcie co bylo?
    dystrybutor pokazywal tyle ile powinien

tankuje tylko na lukoil, kilka razy do pelna lalem i wszystko bylo ok

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Ja też zawsze u nich tankowałem ale już mi się odwidziało..jakość tego paliwa też jest jednak słaba..

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Ja bym dodał , że wskaźniki paliwa w alfach jakie są każdy chyba wie, przechylony na prawą strone pokazuje inaczej , pod górke inaczej , z górki znowu inaczej.

Co nie zmienia faktu , że może faktycznie konkretna stacja ma coś nie tak , ale napewno nie można mówić tak o wszystkich z danej firmy.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał _cichy_ Zobacz post
    Ja bym dodał , że wskaźniki paliwa w alfach jakie są każdy chyba wie, przechylony na prawą strone pokazuje inaczej , pod górke inaczej , z górki znowu inaczej.

Co nie zmienia faktu , że może faktycznie konkretna stacja ma coś nie tak , ale napewno nie można mówić tak o wszystkich z danej firmy.
    To fakt ja często mam cudowne rozmnożenia benzyny, strzałka na poziomie pierwszej kreski czyli plus minu 2-4 litry, tankuję 5 litrów i mam strzłakę trochę poniżej 2 kreski czyli jakieś 11-13 litrów.

krolik_AR156
    Gość

Domyślnie

Jak ja tankuje na LukOil'u zawsze spalanie w rzeczywistości wychodzi o litr większe niż na komputerze. Gdy tankuję bezsiarkową98 na Statoil'u spalanie o ok. 0,5l większe niż na kompie. Zatankowałem kiedyś na Carrefourze i spalanie takie jak na kompie . Ale to już się nie powtórzyło... Nie wiem czy dobry wybór, ale ostatnio tankuję na Statoil.

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Co do błędnych wskazań to mnie nie dotyczy, zawsze pokazuje tak samo i zawsze zgadza się to z zasięgiem wyświetlanym na kompie, mam ją już ponad 3 lata to troszkę ją znam. Z tego co się orientuję problem wskaźników nie dotyczy modeli po 2002 roku.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Policzyłem że dystrybutor musiał by Cie walnąć na 7 litrów a takich dużych przewałów to w dzisiejszych czasach się nie da zrobić, mój ojciec miał sprawę gościa który przewalał na ON ale on robił wałek 1-2 litrów na 100 litrów na stanowiskach dla ciężarówek i to na prywatnej stacji, może Ci się coś walnęło, albo zalałeś pod sam korek. Teraz to prędzej doleją jakiegoś syfu niż zawyżą w dużym stopniu ilość paliwa.
    Wogóle kary za wałki z benzyną są śmieszne. Bo właściciel dostanie np. 5000 zł mandatu i co ruszy go to, jakby dostał 100000 to by się może opamiętał a i na innych prewencyjnie by to podziałało.