-
Więc tak z rana jak podłączyłem komputer to podczas kręcenia pokazywało 70 90 wskoczyło na ponad 100 ale nie zapalił, za drugim razem też troszkę dłużej kręcił ale już zapalił szybciej przy 130, później już za każdym razem palił dobrze.
oki przeczyszczę jeszcze ten regulator i wtedy też zobaczymy czy przyniosło rezultat. dzięki
-
Ja dodatkowo sprawdzilbym szczelność układu paliwowego.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie czujnik przeczyszczony, wycieku żadnego nie ma. dam znać jak się zachowuje auto po nocy
pozdrawiam
-
teraz po czyszczeniu ile pokazuje Ci przy starcie jak podepniesz pod kompa?
-
Witam ponownie. wczoraj po czyszczeniu nie sprawdziłem. dzisiaj moja Kobieta pojechała do sklepu auto odpaliło za 4 razem, gdy zaparkowała poszła na zakupy i gdy chciała wracać do domu auto już nie odpaliło. pożyczyłem komputer podczas kręcenia pokazuje max 80 :( co się mogło stać?
wpadłem na pomysł odpalenia auta na plaka zapaliło i jedzie, moc jest żadnych błędów. gdy dojechałem do domu zgasiłem próbowałem odpalić i to samo auto nie odpala.
proszę o pomoc.
pozdrawiam
-
Sprawdź szczelność przewodów paliwowych. Może się gdzieś przetarł. I obserwuj, czy nie masz wycieku paliwa gdzieś
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
nigdzie nie ma wycieku paliwa
-
Skoro regulator jest ok, filtr paliwa nie jest przytkany w takim razie moze pompka w baku? Pompka w baku powinna dawac 2.5-3.5bar i podawac ok 2l/m, moze sitko w niej przytkalo?
-
Miałem podobny problem z moją Alfą 147 1.9 115, tj. po nocy odpalała za 2/3 razem i po długim kręceniu, ogólnie objawy były jak u ciebie tyle że ja alfy nie mogłem odpalić dopiero przy -15 stopniach,odpaliła dopiero po psiknięciu WD40 w dolot. Winna okazała się pompa wysokociśnieniowa, obejrzyj ją czy nie jest tłusta od ropy u mnie tłusta była pompa ,tył silnika i miska olejowa po których spływał ON z pompy były na nich czyste tłuste plamy. Wyglądało to tak jak by uszczelnienia w pompie nie trzymały po porządnym schłodzeniu ponieważ paliwo nie ciekło przy rozgrzanym silniku i zużycie paliwa też nie było wyższe, a podczas pierwszego kręcenia zimnego silnika było widać jak pojawiają się zapocenia przy głowicach pompy, no i gdy silnik się rozgrzał w aucie było czuć delikatnie zapach ON. Po Wymianie pompy samochód odpala bez problemu nie zależnie od temperatury.
-
podmieniłem czujnik ciśnienia paliwa na pompie. auto odpala ale trochę długo kręci. i teraz nei wiem czy kupować ten czujnik czy go zwracać czy to załatwi sprawę na dobre. zobaczę z rana jak będzie palił.